iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Παράταση σε
φορολογικές υποχρεώσεις
έως τις 31 Οκτωβρίου


Ως το τέλος Οκτωβρίου μπορούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που πλήττονται, όσοι νοικιάζουν φοιτητική κατοικία, καθώς και οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων.

Το πρώτο «πακέτο» φόρων και δόσεων ρυθμίσεων που «πάγωσαν» ως το τέλος Αυγούστου, αφορούσε στις υποχρεώσεις Μαρτίου και Απριλίου. Εν συνεχεία αποφασίστηκε η αναστολή ως το τέλος Σεπτεμβρίου των σχετικών υποχρεώσεων του Μαΐου και με νέα ααπόφαση «παγώνουν» ως 31 Οκτωβρίου βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς και δόσεις ρυθμίσεων του Ιουνίου.

Ποιοι ωφελούνται από τη νέα Απόφαση
Μισθωτοί στις επιχειρήσεις με ΚΑΔ που πλήττεται
Ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν κύρια κατοικία τουλάχιστον σε έναν από τους μισθωτούς στις πληττόμενες επιχειρήσεις
Ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν ακίνητο για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνων εξαρτώμενων μελών, τα οποία φοιτούν σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας υπάγεται στους μισθωτούς πληττόμενων επιχειρήσεων

Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής, ενώ με διάταξη που έρχεται στη Βουλή όλες αυτές οι «παγωμένες» υποχρεώσεις θα μπορούν να εξοφληθούν σε 12 δόσεις άτοκα ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2-2,5%, από τον Ιανουάριο του 2021.
Πηγή: iefimerida.gr - Γιώργος Παππούς