iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται από αύριο
το όριο ανάληψης
στις τράπεζες!


Ανακοινώνεται νέα χαλάρωση των capital controls, η οποία προβλέπει αύξηση του ορίου ανάληψης στα 2.300 τον μήνα, από 1.800 ευρώ.

Όπως επιβεβαιώνουν στο insider.gr τραπεζικές πηγές, τα νέα όρια έχουν ήδη αποφασιστεί από τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος, και θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη 1 Μαρτίου. Την αύξηση των ορίων ενέκριναν και οι Θεσμοί και η απόφαση φαίνεται πως είχε ληφθεί κατά τη συνάντηση των τραπεζιτών με τον κ. Στουρνάρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μια άλλη πολύ σημαντική αλλαγή που φέρνει η νέα χαλάρωση είναι το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού χωρίς περιορισμούς σε όλες τις τράπεζες. Το ζήτημα αυτό ήταν σημαντικό «αγκάθι» για τις συναλλαγές των ιδιωτών με τις τράπεζες τα τελευταία 2,5 χρόνια που ισχύουν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, καθώς επιτρεπόταν κάποιος να ανοίξει λογαριασμό μόνο στις τράπεζες όπου διατηρούσε ήδη κάποια σχέση, και όχι σε νέα τράπεζα. Μοναδική εξαίρεση αποτελούσαν οι λογαριασμοί μισθοδοσίας, ενώ σημαντικές δυσκολίες υπήρχαν και στην πρόσθεση συνδικαιούχων στους υφιστάμενους λογαριασμούς.