iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ανοίγουν οι τραπεζικές
θυρίδες από
την εφορία


Tουλάχιστον 5 δις ευρώ από παλιές και νέες οφειλές, σκοπεύει να εισπράξει φέτος η ΑΑΔΕ, επιστρατεύοντας τις νέες τεχνολογίες για όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων.

Vς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται η εισήγηση και για την απλοποίηση της νομοθεσίας που καλύπτει το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων και την κατάσχεση του περιεχομένου τους.

Όπως προκύπτει από το αναλυτικό Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα αποτελέσουν πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια των εισπρακτικών υπηρεσιών, προκειμένου αφενός να ασκήσουν πιέσεις σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αφετέρου να βάλουν στα κρατικά ταμεία όσο το δυνατόν περισσότερα από το «βουνό» των σχεδόν 102 δις ευρώ.

Μια από τις βασικές παρεμβάσεις αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την παρακολούθηση, διαχείριση και αυτοματοποίηση διαδικασιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και διακρίνεται στις ακόλουθες εφαρμογές:

  • Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών
  • Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών
  • Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων
  • Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης
  • Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών
  • Εφαρμογή εκτυπώσεων και αναφορών

Σε ηλεκτρονικό κλοιό θα βρεθούν και φορολογούμενοι, οι οποίοι με βάση ειδικά κριτήρια, θα κατατάσσονται σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.


Πηγή: iefimerida.gr