Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη
έκθεση μετά
τα μνημόνια


Την πρώτη «μεταμνημονιακή» έκθεσή τους για τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την Αθήνα, δημοσιοποίησαν οι θεσμοί.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κάνουν καμία αναφορά, πουθενά για το επίμαχο θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, παρά τα όσα είχε διαρρεύσει νωρίτερα το ΑΠΕ, προκαλώντας πολιτικό σάλο.

Οι θεσμοί σε μια τελείως τυπική και περιγραφική ανακοίνωση, αναφέρουν απλώς ότι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για την πρώτη αποστολή μετά το πέρας του προγράμματος. Ανακοινώνουν επίσης το ήδη γνωστό, ότι η Κομισιόν μετά τη λήξη του προγράμματος έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας και τονίζει ότι ο εκ του σύνεγγυς διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τονίζουν δε ότι η πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη φθινοπωρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της Επιτροπής.

Οι θεσμοί αναφέρουν ακόμη ότι αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι κυριότερες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μετά το πρόγραμμα περίοδο, καθώς και σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.