iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο! Τραίνο περνάει
μέσα από γήπεδο
ποδοσφαίρου (εικόνες)


Κάτω από τα χειροκροτήματα, τα γέλια και τις επευφημίες των θεατών του ποδοσφαιρικού αγώνα, περνά το παλιό ατμοκίνητο τρένο, δίπλα ακριβώς από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου!

Το γραφικό σκηνικό διαδραματίζεται στο δημοτικό γήπεδο της πόλης Τσιέρνι Μπάλογκ , το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο με διέλευση τρένου μέσα από αυτό…

Το Čierny Balog είναι ένας μεγάλος δήμος, ένα συγκρότημα δεκατριών χωριών, τα οποία ήταν ένα από τα κέντρα της αντιναζιστικής σλοβακικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιστορικός στενός σιδηρόδρομος φτιάχτηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, αρχικά για τη μεταφορά ξύλου μεταξύ του Čierny Balog και του Χρόνετς.

Αργότερα, το δίκτυο επεκτάθηκε για τη μεταφορά ξύλου από τα δάση και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα ο σιδηρόδρομος είχε συνολικό μήκος περίπου 132.000 χιλιόμετρα, αποτελώντας το πιο εκτεταμένο δασικό σιδηροδρομικό δίκτυο στην Τσεχοσλοβακία.

Την εποχή που δημιουργήθηκε ο σιδηρόδρομος, το 1914, δεν υπήρχε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτό φτιάχτηκε αργότερα, καθώς το χωριό μεγάλωσε. Το 1982 ο σιδηροδρομικός σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά δέκα χρόνια αργότερα, άρχισε πάλι τα δρομολόγια ως τουριστικό χάπενινγκ.

Σήμερα, η σιδηροδρομική γραμμή έχει μήκος 17 χιλιόμετρα. Το γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται ως έδρα από τον τοπικό ερασιτεχνικό σύλλογο TJ Tatran Čierny Balog.

ΠΗΓΗ  Snoopit24