Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ωραιότερο μάθημα
σε ελληνικό
σχολείο (εικόνα)


Το καλοκαίρι πλησίαζε και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου δεν κρατιούνταν μέσα στις τάξεις … γι’ αυτό και και η διευθύντρια του σχολείου και δασκάλα Αγγλικών, με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών, πήρε την απόφαση να μεταφέρει την τάξη στην αυλή.

Δημιουργήθηκε μια υπαίθρια τάξη στο καταπράσινο προαύλιο χώρο του σχολείου κάτω από τα δένδρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την σχολική αίθουσα. Κάτω από την σκιά των δέντρων, οι μαθητές ήταν χαρούμενοι και απολάμβαναν ένα διαφορετικό μάθημα με χαμόγελα, αφού η φύση πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση και καθώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο και με τις αισθήσεις τους !

Κάθε μέρα, κάθε τάξη κάνει μάθημα στην ύπαιθρο. Μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει η σειρά τους. Το πρόγραμμα «Μαθαίνω στη Φύση» έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην επίδοση, όσο και στην διάθεση των μαθητών.  Μια ιδέα με μηδενικό κόστος, που άλλαξε τη διάθεση όλης της τάξης, κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της διευθύντριας του, έχουν πραγματοποιηθεί φέτος πολλές δράσεις φαντασίας και δημιουργίας όπως: 

Μετέτρεψαν τους διαδρόμους του σχολείου σε κυκλοφοριακό πάρκο, με διαβάσεις, σήματα, υποχρεωτικές πορείες και φανάρια που λειτουργούν, έπαιξαν, έκοψαν κλήσεις σε ρόλο αστυνομικού και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στον δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

Μαζέψανε πορτοκάλια σ΄ ένα χωράφι και στη συνέχεια τα στύψανε και απολαύσανε φρέσκο φυσικό χυμό, συνοδευόμενο από φρουτοσουβλάκι ... ένα γευστικό σουβλάκι φρούτων που έφτιαξαν οι ίδιοι!

Αφού έλαβαν μέρος σ’ ένα συνοπτικό σεμινάριο για το πώς πρέπει να φερθούν, πώς να στρώσουν ένα τραπέζι, έπαιξαν τον ρόλο του σερβιτόρου, όπου με ποδιές και παπιγιόν, σέρβιραν στους συμμαθητές τους ένα υπέροχο γεύμα που οι ίδιοι δημιούργησαν σαν μικροί μάγειρες σε μία ταβέρνα της Τήνου! 

Έγραψαν σε κορδέλα τα δικαιώματά τους, την έβαλαν στο μέτωπο και ξαπλωμένοι χέρι – χέρι σχημάτισαν έναν κύκλο αγάπης στο προαύλιο του σχολείου.

Τη μέρα αθλητισμού οι μαθητές πραγματοποίησαν «Μαραθώνιο βάδην» γύρω από το σχολείο και περνώντας μέσα από το χωριό στο οποίο στεγάζεται. 

Με αφορμή το έτος Χαλεπά 2018, οι μικροί μας φίλοι ζωντάνεψαν σαν ζωντανά μοντέλα, αγάλματα του Τηνιακού γλύπτη και φωτογραφήθηκαν αναπαριστώντας αξέχαστα έργα τέχνης. 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι στον πίνακα του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) είναι γραμμένο το σύνθημα του σχολείου: « Έμπνευση, Ξεγνοιασιά, Ωρίμανση, Μελέτη, Ορθότητα, Υπευθυνότητα, Γνώση, Όραμα, ... ».

ΠΗΓΗ protothema.gr