Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη Βάσω Κόλλια:
''Να ξεφύγει η χώρα από
τον βάλτο του ΣΥΡΙΖΑ''


Στόχος της ΝΔ είναι η καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές που θα εξασφαλίσει κυβερνητική σταθερότητα, επισημαίνει στη συνέντευξή της στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr η Βάσω Κόλλια, υποψήφια Βουλευτής της Ανατολικής Αττικής και προσθέτει ότι μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ είναι απαραίτητη για να αφήσουμε πίσω την εποχή ΣΥΡΙΖΑ και για να εφαρμοστεί ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ανάταξη της οικονομίας, την βελτίωση του κράτους και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Ένα πρώτο σχόλιό σας για τα εκλογικά αποτελέσματα...

Απ: Οι 9,5 μονάδες της διαφοράς και ο μπλε χάρτης των περιφερειακών εκλογών δίνουν την απάντηση: καθαρή νίκη της ΝΔ και συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος αποδοκίμασε μία αποτυχημένη διακυβέρνηση τεσσάρων χρόνων και παράλληλα επενδύει τις ελπίδες του για αλλαγή σελίδας της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, ο λαός θέλει να ξεφύγουμε από τον βάλτο στον οποίο βύθισε ο ΣΥΡΙΖΑ την χώρα. 

Εκτιμάτε πως θα πετύχετε αυτοδυναμία στις Εθνικές εκλογές; 

Απ: Κατ αρχήν μακριά από εμάς αλαζονεία και έπαρση. Παρότι ξεκινάμε με 9,5 μονάδες διαφορά θα δώσουμε τη μάχη με σθένος και αποφασιστικότητα. Φυσικά κάθε πολιτική λογική και οι νόμοι των πιθανοτήτων υποδεικνύουν ότι θα νικήσουμε με καθαρή διαφορά. Το πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά και αν θα έχουμε αυτοδυναμία αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. 

Θα είναι καλό για την χώρα να επιστρέψουμε στις ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις άλλων εποχών; 

Απ: Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σαφής σε αυτό: ο σκοπός είναι να είναι αυτοδύναμη η Ελλάδα. Η ΝΔ ζητά η ψήφος των πολιτών να εξασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα. Η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή και αποτελεσματική ώστε να έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές και στιβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς σε βάρος της χώρας. Πέραν αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν επόμενος πρωθυπουργός θα επιδιώξει ακόμη κι αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη τις ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις. 

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμίακαι με δεδομένο ότι δεν επιθυμείτε εκλογές με απλή αναλογική με ποιον θα συνεργαστείτε; 

Απ: Ας μην βιαζόμαστε, ας δούμε πρώτα τον πολιτικό χάρτη που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές και τις υποδείξεις του ελληνικού λαού. 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήδη δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία...

Απ: Ας μπει πρώτα στην Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης είναι συνυπεύθυνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Δεν νομίζω ότι ο λαός που με την ψήφο του αποδοκιμάζει συνολικά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να δει τη νέα κυβέρνηση να συνεργάζεται με τις δυνάμεις που καθήλωσαν την χώρα. 

Υπάρχει και ο Κυριάκος Βελόπουλος που προέρχεται και παραμένει πάντα στη δεξιά ''πολυκατοικία''. 

Απ: Το ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο. 

 Άρα μένει το ΚΙΝΑΛ χωρίς τον κ. Βενιζέλο. 

Απ: Ας μην προτρέχουμε τόσο πολύ, σας ξαναλέω ας περιμένουμε τη λαική ετυμηγορία, προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. 

Θα φερθείτε με πολιτικό πολιτισμό στους ηττημένους μετά τη διαφαινόμενη νίκη σας; 

Απ:  Μακρυά από εμάς οποιαδήποτε υπόνοια για ρεβανσισμό και εκδίκηση όχι μόνο προς τους πολίτες ψηφοφόρους αλλά ακόμη και για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Η ΝΔ έρχεται για να ενώσει και όχι να διχάσει όπως κάνουν εδώ και χρόνια οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. 

Σας ρώτησα γιατί ήδη έχετε προαναγγείλει εξεταστικές για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Απ: Το να διερευνηθεί τι συνέβη σε αυτή την περίοδο που στοίχισε και εξακολουθεί να στοιχίζει στην χώρα - ξένοι αρμόδιοι μιλάνε για 100 δις ευρώ - και να αποδοθούν ευθύνες δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ρεβανσισμό. Αποκατάσταση της αλήθειας είναι. 

Σας κατηγορούν για νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα, λένε, προσπαθείτε να αποκρύψετε...

Απ: Ουδέν ανακριβέστερο. Οι αντίπαλοί μας κάνουν προπαγάνδα κακής ποιότητας. Ας εξηγήσουν πρώτα γιατί ο δικός τους αναχρονιστικός κρατικισμός όχι μόνο απέτυχε να ανορθώσει την ελληνική οικονομία αλλά και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ελληνικός λαός απέρριψε ακόμη και τα επιδόματα με τα οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαγοράσει την ψήφο τους την τελευταία στιγμή. 

Αυτά αφορούν τους αντιπάλους σας και όχι το δικό σας πρόγραμμα

Απ: Κατ αρχήν δεν κρύψαμε το πρόγραμμά μας. Αντίθετα το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα κάνουμε με μεγαλύτερη ενάργεια μέχρι τις εθνικές εκλογές. Άλλωστε οι ταμπέλες του παρελθόντος μόνο προπαγανδιστική στόχευση έχουν. Το πρόγραμμά μας ξεκινά από τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, για να δοθεί ανάσα στη μεσαία τάξη και να ενισχυθεί η μικρομεσαία και μεγάλη επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι κοστολογημένο περιλαμβάνει μείωση του φορολογικού συντελεστή στο εισόδημα από το 22% στο 9%, του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.  Ακόμη και πριν από αυτό όμως η πρώτη προτεραιότητα είναι η μεταρρύθμιση του κράτους. Επιτέλους να αποκτήσουμε έναν λειτουργικό κρατικό μηχανισμό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και να προσφέρει υπηρεσία στον ελληνικό λαό. 

Αυτό περιλαμβάνει και το δόγμα ''νόμος και τάξη''; 

Απ: Οι αντίπαλοί μας αρέσκονται σε προπαγανδιστικές ταμπέλες. Αλλά δεν μπορούν να μας κρίνουν εκείνοι που επέτρεψαν στον Ρουβίκωνα να αλωνίζει , προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της έννομης τάξης και επίσης επέτρεψαν την γενικευμένη ανομία στα Πανεπιστήμια. Το δικό μας σχέδιο αποσκοπεί στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές. Η ασφάλεια είναι προυπόθεση της Δημοκρατίας και ακόμη και αν επιθυμούμε ανάταξη της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως έναν αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό παράλληλα με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. 

Σας ευχαριστούμε θερμά

Κι εγώ για τη φιλοξενία στην έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα σας.