iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Τα μυστηριώδη
δέντρα των
ευχών (εικόνες)


Έχουν εντοπιστεί σε μονοπάτια από τη Βόρεια Αγγλία μέχρι τη Σκωτία.

Πρόκειται για ένα παράξενο έθιμο, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικούς αιώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ανθρώπους να καρφώνουν με σφυριά νομίσματα σε δέντρα και να κάνουν διάφορες ευχές.

Πότε ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο δεν είναι γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι η έναρξή του έγινε πριν από εκατοντάδες χρόνια και θεωρείτο ένα είδος προσφοράς σε αρχαίες θεότητες.

Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι τα θεϊκά πνεύματα ζούσαν στα δέντρα και για το λόγο αυτό, συχνά ήταν διακοσμημένα με γλυκά και δώρα.

Οι ευχές που έκαναν όσοι «κάρφωναν» νομίσματα στους κορμούς των δέντρων, ήταν για να γίνουν καλά από κάποια αρρώστια ή να απομακρύνουν τον πόνο από κοντά τους.

Πίστευαν ότι το δέντρο «τραβούσε» την ασθένεια από το σώμα, όμως, αν κάποιος έβγαζε το νόμισμα που καρφώθηκε, τότε η αρρώστια θα πήγαινε  σε αυτόν.

Οι ευχές με τα χρόνια επεκτάθηκαν, εκτός από θέματα υγείας, στην καλή τύχη, στην ευτυχία και στη γονιμότητα.

Τα δέντρα αυτά έγιναν διάσημα με την πάροδο των ετών και, μάλιστα, το 1877 επισκέφτηκε μια τεράστια βελανιδιά γεμάτη με νομίσματα και η βασίλισσα Βικτορία, όπως αναφέρεται στα δημοσιευμένα ημερολόγια της.

Όμως, αρκετοί δεισιδαίμονες συνεχίζουν την παράδοση ακόμα και σήμερα, γεγονός που εξηγεί γιατί μερικά από τα νομίσματα των φωτογραφιών δεν είναι παλιά, αλλά σύγχρονα!

Βέβαια, αυτή η διαδικασία είχε και έχει σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά δέντρα.

ΠΗΓΗ Snoopit24