iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Οικογένεια έκτισε
το σπίτι της γύρω
από δέντρο (εικόνες)


Αντί να κόψει τη συκιά που υπήρχε στην αυλή του σπιτιού, ο Γογκές Κεσαρβάνι  επέκτεινε το πατρικό του σπίτι στην Τζαμπαλπούρ, το οποίο είχε χτιστεί πριν από 25 χρόνια, γύρω από το υπεραιωνόβιο δέντρο.

Η συκιά εκτιμάται ότι είναι 150 ετών, και σήμερα δεν παρέχει μόνο τη σκιά της στους ενοίκους, αλλά αποτελεί βασικό μέρος του σπιτιού.

Η οικογένεια Kesharwani αποφάσισε να επεκτείνει το σπίτι το 1994. Μετά την απόφαση να μην κοπεί το δέντρο, το τετραώροφο κτίριο χτίστηκε γύρω από αυτό.

Ο γιγαντιαίος κορμός αναπτύσσεται μέσα από τους ορόφους και τα χοντρά κλαδιά του βγαίνουν από τα παράθυρα, τους τοίχους και την οροφή. Μάλιστα, ανθίζει και βγάζει φρούτα κάθε χρόνο.

Οι Kesharwani πρέπει να περιηγηθούν γύρω από τον παχύ κορμό του όταν μετακινούνται μέσα στο σπίτι, αλλά όπως λένε έχουν συνηθίσει σε αυτό, καθώς το θεωρούν μέλος της οικογένειας.

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι εκτός από τη δροσιά που προσφέρει σε όλο το κτίριο, έχει και θρησκευτική χρησιμότητα, καθώς η ιδιοκτήτρια δεν χρειάζεται να πάει στο ναό για να προσευχηθεί, αλλά μπορεί να το κάνει μπροστά από το δέντρο κάθε πρωί.

Άλλωστε, η συκιά θεωρείται ιερή στην Ινδία, και η κοπή της θεωρείται από πολλούς ότι είναι ιεροσυλία.

Ο Yogesh υπενθυμίζει ότι σύντομα μετά την ολοκλήρωση του σπιτιού, άρχισαν να έρχονται οι τοπικοί σπουδαστές της αρχιτεκτονικής για να δουν πώς κατασκευάστηκε, ενώ το σπίτι είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Jabalpur.

Πηγή: Snoopit24

fhoto Credit Express Tribune/Facebook