Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηρωική σκυλίτσα προστάτεψε
τα κουτάβια της από τη
φωτιά στον Υμηττό (εικόνα)


Όταν οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες στις κεραίες στη φωτιά στον Υμηττό δεν είχαν φανταστεί πως σε μία από τις εγκαταστάσεις που απειλούσε η πυρκαγιά μία σκυλίτσα προσπαθούσε να σώσει τα κουτάβια της.

Όταν οι φλόγες έσβησαν και ξεκίνησε ο έλεγχος των εγκαταστάσεων στις κεραίες σε μία από αυτές οι πυροσβέστες εντόπισαν ένα θηλυκό σκυλί το οποίο έστεκε ακίνητο σε μία τρύπα στο δάπεδο μία εγκατάστασης.
Μόλις την πλησίασαν έγινε κάτι μοναδικό. Η σκυλίτσα έσκυψε και έβγαλε από την τρύπα ένα ένα τα κουτάβια της, τα οποία τα είχε βάλει εκεί για να τα προστατεύσει.
Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί και ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα αυτό τη βοήθησαν. Έβγαλαν τα κουτάβια από την εγκατάσταση και προφανώς τα μετέφεραν σε ασφαλές σημείο και αφού η μεγάλη φωτιά είχε κατασβεστεί. Μάλιστα τα σκυλάκια ήταν ανήσυχα και γεμάτα σκόνη και στάχτη.
Μόλις διαπίστωσε πως τα κουτάβια της είναι ασφαλή αποχώρησε από τα καμμένα
Όσο για τη σκυλίτσα, αφού διαπίστωσε πως τα κουτάβια της ήταν ασφαλή εγκατέλειψε και εκείνη με τη σειρά της την καμένη εγκατάσταση που είχε καεί από τη φωτιά στον Υμηττό και πήγε στο σημείο που ήταν και αυτά.

Φωτογραφία: intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ