iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Πώς θα είναι ο
πλανήτης Γη σε
πενήντα χρόνια (εικόνες)


Τι εκτιμούν ακαδημαϊκοί και φουτουριστές για τον πλανήτη Γη σε 50 χρόνια!

Υποθαλάσσιοι δρόμοι, αθλήματα με βάση το χόβερμπορντ, ιπτάμενα οχήματα, διακοπές στο Διάστημα, και πολλά άλλα προβλέπονται σε έκθεση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Samsung.

Η έκθεση προβλέπει, επίσης, τη μαζική παραγωγή τρισδιάστατων οργάνων, εμφυτεύματα για την παρακολούθηση της υγείας μας και αυτοκαθαριζόμενες κατοικίες. Στοιχεία, που θα αποτελούν βασικά μέρη της καθημερινής ζωής.

Η έκθεση ανατέθηκε από τη Samsung, προκειμένου να αναδείξει το άνοιγμα της «Samsung KX», του νέου χώρου της εταιρίας τεχνολογίας και του καταστήματος λιανικής πώλησης στο King’s Cross του Λονδίνου, όπου φιλοξενούνται τεχνικά μαθήματα, συνεδρίες υγείας και ευεξίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι το 2069 οι μεταφορές θα είναι ιπτάμενες, συστήματα υποθαλάσσιων σωλήνων μεταφοράς θα χρησιμοποιούνται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της ηπειρωτικής Ευρώπης και άλλων περιοχών, όπου υψηλής ταχύτητας σκάφη θα μεταφέρουν ταξιδιώτες μεταξύ ορισμένων χωρών σε λιγότερο από μία ώρα.

Τα ιπτάμενα ταξί και τα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν επίσης σε αστικές περιοχές για να μειώσουν τη συμφόρηση, ενώ τα περισσότερα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων θα περιλαμβάνουν επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους, οι οποίοι θα εκτελούν πτήση στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σε υψηλή ταχύτητα, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Στην υγεία, οι εικονικοί σύντροφοι και νοσηλευτές θα γίνουν συνηθισμένοι, παρακολουθώντας την κατάσταση υγείας ενός ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα είναι σε θέση να μεταφράσουν συμπτώματα και συνθήκες σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Η μεγάλης κλίμακας τρισδιάστατη εκτύπωση ζωτικών οργάνων θα προσφέρει άμεση αντικατάσταση σε εκείνους που τα χρειάζονται, ενώ τα έντομα θα έχουν γίνει μια βασική πηγή πρωτεϊνών, με τις κουζίνες του μέλλοντος να είναι εξοπλισμένες με αντιολισθητικούς λοβούς και εργαλεία για τη συγκομιδή των εντόμων.

Η έκθεση ζήτησε επίσης από τους Βρετανούς να πουν ποιες από τις προβλέψεις αυτές θα ήθελαν περισσότερο να γίνουν πραγματικότητα.

Το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα αυτοκαθαριζόμενα σπίτια που χρησιμοποιούν τεχνολογία ρομπότ ήταν η κορυφαία επιλογή τους και ακολούθησαν τα εμφυτεύματα για την παρακολούθηση των στατιστικών υγείας, τα ιπτάμενα ταξί και τα λεωφορεία.

Πηγή: Snoopit24