iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Μοναδικά μικροσκοπικά
έργα Τέχνης
από κέρματα (εικόνες)


Φυτά, ζώα, κτίρια και διάφορες συνθέσεις αποτελούν τα θέματα του καλλιτέχνη Μάικα Άνταμς, ο οποίος έχει έδρα το Τορόντο, στον Καναδά.

Ο Adams χρησιμοποιεί ένα πριόνι κοσμημάτων για να κόψει τα ανάγλυφα ζώα, σχέδια και αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν πάνω στα νομίσματα διαφορετικών μεγεθών και ονομαστικής αξίας.

Παράλληλα, στις εγκοπές από τα κέρματα δημιουργεί διασκεδαστικά κολάζ, ενώ δεν λείπουν και εντυπωσιακές συνθέσεις.

Όπως ένα σωρός από φύλλα χαλκού, τα οποία προήλθαν από καναδικές πένες, μέχρι περίπλοκα κοσμήματα από πουλιά και λουλούδια, προερχόμενα από ξένα νομίσματα.

Κάθε ένα από τα έργα του Micah Adams κόβεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο βασικό εργαλείο, δηλαδή το πριόνι.

Η εργασία σε επίπεδο μινιατούρας είναι κάτι που ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να κάνει τον ελεύθερο χρόνο του στο κολέγιο τέχνης.

«Αρχικά, έκανα μικρές συνθέσεις από μικροσκοπικά πράγματα που είχα συλλέξει κατά καιρούς, όπως παιχνίδια, καπάκια των μπουκαλιών, ευρήματα στις παραλίες», λέει ο Adams.

«Μετά ασχολήθηκα με μεταλλικά αντικείμενα και κυρίως με μεταλλικές μινιατούρες. Έτσι κοίταξα τα νομίσματα και τα σχέδιά τους, τα οποία μπορούσα να κόψω».

Πηγή: Snoopit24