Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μουσείο που
συλλέγει σπίτια και
ιστορικά κτίρια! (εικόνες)


Το μουσείο που συλλέγει σπίτια και είναι αφιερωμένο σε ιστορικά κτίρια, που δεν πρόκειται για αναπαραγωγές αλλά για πραγματικά, τα οποία συναρμολογούνται στην περιοχή όπου εγκαθίστανται.

Το μουσείο Weald και Downland Living στο Σίνγκλετον στο Δυτικό Σάσεξ, στην Αγγλία, περιλαμβάνει περισσότερα από 50 ιστορικά κτίρια, τα οποία χρονολογούνται από τον 10ο μέχρι τον 19ο αιώνα και έχουν διασωθεί από την κατεδάφισή τους.

Κάθε κτίριο έχει αποσυναρμολογηθεί προσεκτικά, έχει μεταφερθεί από τον αρχικό του χώρο και ανακατασκευάστηκε στο μουσείο.

Photo Credit Keith Murray

Υπάρχουν διαφόρων διαστάσεων σπίτια, αγροικίες, εργατικές κατοικίες, καταστήματα, αχυρώνες, σχολεία, εκκλησίες και πολλά άλλα. Προέρχονται από όλη τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Τα κτίρια είναι επιπλωμένα όπως ήταν στο παρελθόν, και έτσι η εξερεύνηση των σπιτιών είναι σαν να περπατάς σε, σχεδόν, χίλια χρόνια αγροτικής αγγλικής ζωής.

Μπορείτε να ανεβείτε στις σκάλες ενός εξοχικού σπιτιού του 17ου αιώνα, για να βρεθείτε στο κρεβάτι με άχυρο, να αλέσετε το σιτάρι, για να κάνετε αλεύρι σε νερόμυλο του 17ου αιώνα ή ακόμα και να γευτείτε κάποιο βόειο κρέας με πλιγούρι και καρύδια σε μια κουζίνα του 1540.

Photo Credit Steven Penton

Το Μουσείο ξεκίνησε το 1967 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ενθουσιάστηκε από την ιδέα του εμπνευστή του Ρόι Άρμστρονγκ (Roy Armstrong). Η περιοχή όπου εγκαταστάθηκαν τα κτίρια, ήταν δωρεά του φιλάνθρωπου Βρετανού ποιητή Έντουαρντ Τζέιμς (Edward James).

Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1970 με επτά κτίρια. Σήμερα, το υπαίθριο μουσείο περιέχει μια ποικιλία κτιρίων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 50.

Photo Credit Steven Penton

Photo Credit Keith Murray

Photo Credit James Stringer

Photo Credit Keith Murray

Photo Credit Keith Murray

Photo Credit Anguskirk

Photo Credit Keith Murray

Photo Credit Keith Murray

Photo Credit Steven Penton

Photo Credit Pete Edgeler

Πηγή: Snoopit24