Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το δάσος με τον
λαβύρινθο των
δέντρων (εικόνες)


Το Πάζλγουντ είναι ένα τμήμα του δάσους Ντιν, στο Γκλόστερσαιρ, στην Αγγλία.

Μια περιοχή, η οποία περιλαμβάνει περίεργους βράχους, μυστικές σπηλιές και αρχαία δέντρα, με ένα μπερδεμένο λαβύρινθο μονοπατιών.

Λέγεται ότι σε αυτό το παράξενο τοπίο έκανε τους περιπάτους του ο Τόλκιν και αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Όμως, ανάλογη έμπνευση έδωσε και στην Ρόουλινγκ για τον «Χάρι Πότερ».

Παράλληλα, αυτή η τοποθεσία έχει γίνει αγαπημένη σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Δόκτωρ Χου», «Μέρλιν», ακόμα και ο «Πόλεμος των Άστρων». Και είναι φυσικό επακόλουθο, καθώς αυτό το τοπίο μαγεύει, όποιους το επισκεφθούν.

Το Puzzlewood, καλύπτει περισσότερα από 14 στρέμματα και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των κέλτικων ορυχείων της προ των Ρωμαίων εποχής, ενώ τα μονοπάτια του ανοίχτηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τον 19ο αιώνα βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 νομίσματα του 3ο αιώνα, τα οποία αποτελούν στοιχεία για τη ρωμαϊκή κατοχή στην περιοχή. Τα κέρματα φυλάσσονταν σε τρία κεραμικά βάζα σε μια κοιλότητα στους βραχώδεις σχηματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των εκατοντάδων ετών μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων, τα δέντρα και τα βρύα δεν έχουν ελεγχθεί για να να διαπιστωθεί αν καλύπτουν οποιεσδήποτε ανθρωπογενείς κατασκευές.

Πηγή: Snoopit24