iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Παρασκεύασε για
ανθρωπιστικό σκοπό ένα
χωριό από κέικ! (εικόνες)


Μια συνταξιούχος ανθοπώλης αποφάσισε να δημιουργήσει μια γλυκιά και λεπτομερή αναπαράσταση του χωριού Ίγιμ, στην περιοχή του Ντάρμπισαϊρ Ντέιλς, στην Αγγλία, για καλό σκοπό. Τη συγκέντρωση χρημάτων για μια κοινοτική υπηρεσία λεωφορείων.

Η Λιν Νόλαν έψησε 54 κέικ φρούτων, τα οποία αντιστοιχούν σε σπίτια, καταστήματα και μικροσκοπικές παμπ.

Η δημιουργία του χωριού χρειάστηκε 645 ώρες δουλειάς, ενώ χρησιμοποίησε σαν βασικά υλικά 608 αυγά, 66 λίτρα βούτυρο, 33 κιλά αλεύρι, 200 κιλά ζάχαρη και 12 βάζα μαρμελάδας βερίκοκου.

Επίσης, στα κέικ έβαλε 9 λίτρα ουίσκι, το οποίο εκτός από τη γεύση του «είναι συντηρητικό και όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο καλύτερα γίνονται», λέει η ίδια.

Η Nolan έχει εξοχικό σπίτι στο χωριό και η ιδέα για τα κέικ της ήρθε, όταν της ζήτησαν χρήματα για ενίσχυση της τοπικής συγκοινωνίας.

Τα κτίρια μινιατούρες είναι πιστά αντίγραφα, ενώ έχει τοποθετήσει και φωτάκια LED, για να ανάβουν τη νύχτα!

Το Eyam λέγεται το «χωριό της πανούκλας», όταν η βουβωνική πανώλη μεταδόθηκε μέσω μολυσμένων ψύλλων το 1665. Για να υπενθυμίσει αυτή την τραγική ιστορία, που εξολόθρευσε το ένα τρίτο των 800 κατοίκων, η Nolan, έβαλε και 30 μικρούς ξύλινους ποντικούς, κρυμμένους δίπλα από τα κτίρια.

Για τα συστατικά αυτού του γιγαντιαίου γλυκού χρειάστηκε η οικονομική ενίσχυση από τοπικές εταιρείες, ενώ ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2019.

Τον Μάιο, τα κέικ ψήθηκαν με τη βοήθεια ενός… στρατού κατοίκων του χωριού, με μια συνταγή που προσέφερε η Nolan, και με τα συστατικά που απαιτούνταν μεμονωμένα για κάθε κτίριο. Τα ψημένα κέικ στη συνέχεια δόθηκαν σε αυτήν για να ξεκινήσει τη διαδικασία συναρμολόγησης.

Πηγή: Snoopit24