iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Το ξεχασμένο υπόγειο
τούνελ με τα παλιά
αυτοκίνητα (εικόνες)


Μια απίστευτη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες της υπόγειας σήραγγας στο κέντρο της Νάπολης, που είναι γεμάτη από παλιά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες!

Η σήραγγα  βρίσκεται κάτω από τη μεγάλη πλατεία Piazza del Plebiscito, στο κέντρο της πόλης. Εκεί υπάρχει μια είσοδος, περίπου 30 μέτρα κάτω από το έδαφος, που οδηγεί στο τούνελ των 530 μέτρων, με τεράστιες σπηλιές και περάσματα.

Η υπόγεια σήραγγα δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, και ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι την εκ νέου ανακάλυψη της στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σχεδιάστηκε ως μια οδός διαφυγής από το Παλάτι, από τον τότε βασιλιά των δύο Σικελιών, Φερδινάδο, και θα συνδεόταν με τους στρατώνες, χρησιμοποιώντας τμήματα του υπόγειου αρχαίου υδραγωγείου. Αλλά προτού ολοκληρωθεί, ο Φερδινάδος πέθανε, το 1859, και η σήραγγα εγκαταλείφθηκε.

Το τούνελ παρέμεινε εγκαταλειμμένο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930, όταν έγινε αποθήκη για οχήματα που κατάσχονταν λόγω λαθρεμπορίου. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, τα υπόγεια τμήματα του μετατράπηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο και καταφύγιο.

Μετά τον πόλεμο, οι υπόγειες στοές έγιναν χωματερή για τα μπάζα του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των συντριμμιών από κτίριο, παλιά έπιπλα, τηλεοράσεις και ψυγεία, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς και φιλοφασιστικά μαρμάρινα αγάλματα.

Σήμερα, το τούνελ έχει μετατραπεί σε γκαλερί γνωστή ως Galleria Borbonica, όπου το κοινό μπορεί να δει ενδιαφέροντα εκθέματα, ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, σημεία του παλιού καταφυγίου, αρχαία υδραγωγεία και πολλά άλλα.

 

tunnela

tunnel2

tunnel1

tunnel5

tunnel4

tunnel6

(με πληροφορίες και εικόνες από Amuzing Planet)