iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Ο άνθρωπος που έχει
σώσει πάνω από
1200 σκυλιά (εικόνες)


Όταν ο Σάσα Πέσιτς διέσωσε ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι το 2008, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σε μια δεκαετία θα είχε διασώσει περίπου 1.200 σκυλιά, ενώ εξακολουθεί να φροντίζει περισσότερα από 750!

Ο Pesic έγινε γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο το 2015, όταν ένα βιντεοσκοπημένο βιντεοκλίπ του για τη διάσωση ενός σκύλου έκανε θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 63 εκατομμύρια προβολές μόνο στο Facebook.

Κανείς έξω από τη Σερβία, ή πιο συγκεκριμένα έξω από την πατρίδα του Νις, ήξερε πραγματικά ποιος ήταν ή ότι είχε εκατοντάδες σκυλιά στη φροντίδα του.

Από τότε έχει διασώσει περίπου 1.200 σκύλους από τους δρόμους του Νις, από τους οποίους περισσότεροι από 400 έχουν υιοθετηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά φροντίζει ακόμα πάνω από 750.

Ωστόσο, για να τα βγάλει πέρα είναι απαραίτητη κάποια βοήθεια, καθώς μόνο το φαγητό για 750 σκυλιά κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ το μήνα, για να μην αναφέρουμε τα ποσά κτηνιατρική φροντίδα, τους αμειβόμενους εργαζόμενους και τη διατήρηση του προσωρινού καταφυγίου.

Παίρνει ενίσχυση από δωρεές, οι περισσότερες από ανθρώπους εκτός Σερβίας, επειδή οι συμπατριώτες του, προφανώς, δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν.

Αντίθετα, όπως ισχυρίζεται, κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα εγκαταλείποντας τους σκύλους τους κοντά στο καταφύγιο του, γνωρίζοντας ότι δεν έχει την καρδιά να τους αφήσει να λιμοκτονήσουν.

Μέσα από μια εκστρατεία στο Patreon, ο Sasha προσπαθεί να εξασφαλίσει αρκετές μηνιαίες δωρεές για να στηρίξει το καταφύγιο, και παρόλο που δεν έχει ακόμη επιτύχει το στόχο του, θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πηγή: Snoopit24