iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σκυλίτσα ψάχνει για
χαμένα κοάλα στα καμένα
δάση της Αυστραλίας (εικόνες)


Μια σκυλίτσα ψάχνει για εγκλωβισμένα κοάλα στα καμένα δάση της Αυστραλίας.

Είναι ένας από τους ειδικούς ανιχνευτές…

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία κατέστρεψαν και τον βιότοπο εκατοντάδων κοάλα, ένα ήδη ευάλωτο είδος. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσουν επιζώντα κοάλα, συνεργάζονται με σκύλους ανιχνευτές, όπως η Bear, η οποία έχει εκπαιδευτεί σε αυτόν τον τομέα από το Διεθνές Ταμείο για την Ευζωία των Ζώων (IFAW).

Οι τεράστιες πυρκαγιές έκαψαν μεγάλες εκτάσεις ευκαλύπτου, όπου ζουν τα κοάλα. Αυτά τα χαριτωμένα ζώα μπορούν να επιβιώσουν εβδομάδες μετά από μια πυρκαγιά, αλλά πιθανόν να υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

Η εύρεση αυτών των επιζώντων κοάλα, είναι ένα μεγάλο έργο των σωστικών συνεργείων, καθώς πολλά έχουν ανάγκη από κατάλληλη περίθαλψη και στη συνέχεια, να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Το έργο των ανθρώπων βοηθούν σημαντικά οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, οι οποίοι εντοπίζουν τα κοάλα αναγνωρίζοντας τη μυρωδιά της γούνας τους. Η Bear, ηλικίας 6 ετών, πληροί όλα τα προσόντα για τη δουλειά αυτή. Θεωρείται από τους εκπαιδευτές της ως «αστέρι», από την ηλικία του ενός έτους, όταν έγινε η αρχική αξιολόγησή της. Είναι ενεργητική, εμμένει στη δουλειά της, δεν επιθυμεί να την αγγίζει κανείς και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους ανθρώπους, γεγονός που δυστυχώς σημαίνει ότι δεν προσφέρεται για ιδανικό οικογενειακό κατοικίδιο.

Αλλά αυτές οι ιδιότητες την καθιστούν ιδανική για ένα σκυλί ανίχνευσης…

Πηγή: Snoopit24