iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η εντυπωσιακή
''ξύλινη'' πόλη
του μέλλοντος (εικόνες)


Η «Woven City», στις αρχές του 2021 θα είναι έτοιμη η «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος», η οποία θα βρίσκεται στη βάση του ηφαιστείου Φούτζι στην Ιαπωνία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota συνεργάζεται με τον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels και την εταιρεία BIG για να τη σχεδιάσει και να την κατασκευάσει.

Οι πρώτοι κάτοικοι υπολογίζονται στους 2.000, και θα είναι κυρίως εργαζόμενοι της εταιρείας, ενώ τα σπίτια θα είναι κατασκευασμένα, ως επί το πλείστον, από ξύλο για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ιαπωνικά ξύλινα κουφώματα, σε συνδυασμό με μεθόδους ρομποτικής παραγωγής.

Οι στέγες θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά πλαίσια για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, εκτός από αυτήν, η οποία θα παράγεται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Το γενικό σχέδιο της πόλης περιλαμβάνει 3 τύπους δρόμων, οι οποίοι θα απλώνονται σε όλη την έκταση της. Ο ένας για τα ταχύτερα οχήματα, ο άλλος για ποδήλατα και σκούτερ και ο τελευταίος για πεζούς, με τη μορφή ενός πάρκου περιπάτου.

Οι κατοικίες θα είναι εξοπλισμένες με τις τελευταίες τεχνολογίες υποστήριξης του ανθρώπου, όπως η ρομποτική, για να βοηθούν την καθημερινή ζωή.

Τα σπίτια θα χρησιμοποιούν αισθητήρες Τεχνητής Νοημοσύνης για να ελέγχουν την υγεία των ενοίκων, να φροντίζουν τις βασικές ανάγκες τους και να ενισχύουν την καθημερινή ζωή.

Πηγή: Snoopit24