Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η φωτογραφία της
καμήλας στην έκλειψη
που λάτρεψε το διαδίκτυο


Η εικόνα έκλειψης ηλίου που μοιάζει σαν ημισέληνος στον ουρανό, πάνω από την έρημο του Ντουμπάι, έχει τρελάνει το Διαδίκτυο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Τζόσουα Κριπς πριν δημιουργηθεί το «δαχτυλίδι της φωτιάς», δηλαδή πριν η σελήνη μπει στο κέντρο του ήλιου, και όπως περιγράφει ο ίδιος, χρειάστηκε μελέτη, σχεδιασμός και λίγο τύχη για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Cripps συμμετείχε σε ένα συνέδριο φωτογραφίας, το οποίο ξεκίνησε στην Αθήνα και τελείωσε στο Ντουμπάι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019.

Πήρε την πληροφορία για την έκλειψη στα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία θα ήταν ορατή από την ασιατική πρωτεύουσα, και κατέστρωσε το σχέδιο του για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αρχικά χρησιμοποίησε μια εφαρμογή που ονομάζεται PhotoPills και καθορίζει την ιδανική τοποθεσία με συνδυασμό διαφόρων δεδομένων, και στη συνέχεια άρχισε να σκέφτεται το θέμα του.

Έβαλε στην κατάλληλη θέση έναν καμηλιέρη με το ζώο του και περίμενε την έκλειψη από έναν αμμόλοφο, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την καμήλα, ενώ έπρεπε το φαινόμενο να απαθανατιστεί σε γωνία 6,15 μοιρών.

Η έκλειψη κράτησε σχεδόν δυόμισι ώρες και ο Cripps πέρασε 23 λεπτά τραβώντας μια σειρά από 133 εικόνες, οι οποίες κάλυψαν την ουσία αυτού που ήθελε να κάνει.

Πηγή: Snoopit24