Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κτηνίατρος των
ζώων των άστεγων
ανθρώπων (pics)


Τις περισσότερες φορές, οι άστεγοι αγωνίζονται να βρουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται οι ίδιοι, και δεν ασχολούνται με τη θεραπεία των ζώων που έχουν μαζί τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κτηνίατρος Κιούαν Στιούαρτ ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του αναζητώντας άστεγους στην Καλιφόρνια, και εξετάζοντας τα τετράποδα που έχουν μαζί τους. Ο γιατρός προσφέρει στα κατοικίδια ιατρική περίθαλψη από το 2011 και όλα πληρώνονται από την τσέπη του ή με δωρεές.

Όταν οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης ύφεσης το 2007, η Καλιφόρνια χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, και έγιναν άστεγοι ξαφνικά, δεν είχαν την πολυτέλεια να φροντίσουν τα κατοικίδια ζώα που πήραν μαζί τους.

Ο Stewart αποφάσισε να βγει στους δρόμους και άρχισε να παρέχει ιατρική περίθαλψη σε οποιοδήποτε ζώο τη χρειαζόταν. Ωστόσο, σύντομα διαπίστωσε ότι το κόστος της θεραπείας ήταν μεγάλο, οπότε ίδρυσε μια σελίδα GoFundMe.

«Ορισμένα από τα κατοικίδια που συναντώ, χρειάζονται θεραπεία (σε ορισμένες περιπτώσεις σωτηρία) που μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή και είναι δύσκολο να πεις όχι σε ένα ζώο που υποφέρει», λέει.

«Το κόστος των μικρών θεραπειών όπως οι μολύνσεις των αυτιών, η θεραπεία ψύλλων ή τα εμβόλια μπορεί να κοστίζουν περίπου 100 δολάρια, ενώ πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως αφαίρεση όγκων ή οδοντιατρική με εκχυλίσεις, μπορεί να φτάσουν τα 1.500 δολάρια».

Όλες οι δωρεές πηγαίνουν στη φροντίδα αυτών των ζώων συντροφιάς, αλλά το έργο του Stewart βελτιώνει επίσης τη ζωή των άστεγων ανθρώπων που δέχονται με χαρά τη βοήθεια που χρειάζονταν οι τετράποδοι φίλοι τους και δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν οι ίδιοι.

Πηγή: Snoopit24