Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταπληκτική κατασκευή
μίνι πλοίου με
χιλιάδες σπίρτα (pics)


Ο Ντέιβιντ Ρέινολντς συνταξιούχος ναυτικός, ξόδεψε 900 ώρες από τη ζωή του, σε διάστημα δύο ετών, για να κατασκευάσει με 70.000 σπίρτα, ένα πιστό αντίγραφου του ιστορικού πλοίου Μειφλάουερ.

Το μοντέλο είναι διαστάσεων 1,20 Χ 1,50 μέτρα, διαθέτει μικροσκοπική άγκυρα και στις πλευρές του έχει κανόνια. Στην πρύμνη βρίσκεται το έμβλημά του και στο κατάστρωμα υπάρχει μια μικρή σωσίβια λέμβος με μικροσκοπικά κουπιά και καθίσματα.

Για να στηριχθούν όλα αυτά τα σπίρτα, ο Reynolds έχει χρησιμοποιήσει σχοινιά, κλωστές και ισχυρή κόλλα.

Ο συνταξιούχος ναυτικός είχε πάθος με τις ρέπλικες από την εποχή που ήταν στο εμπορικό ναυτικό. Στο σπίτι του στο Σαουθάμπτον βρίσκονται άλλα 40 μοντέλα πλοίων, ανάμεσα στα οποία και το Mayflower.

Το Mayflower είναι ιστορικό για του Βρετανούς, καθώς μετέφερε του πρώτους πουριτανούς μετανάστες, τους λεγόμενους «Πατέρες των Προσκυνητών», στη Βόρεια Αμερική το 1620.

Απέπλευσε από το λιμάνι του Πλίμουθ με 102 άτομα επιβάτες και πλήρωμα, και μετά από δύο μήνες έφτασε στις ακτές της Μασαχουσέτης.

Το μοντέλο του Reynolds δεν είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς τα πρωτεία κατέχει μια πλατφόρμα πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας μήκους 6,3 μέτρων, η οποία χρειάστηκε 15 χρόνια για να κατασκευαστεί και χρησιμοποιήθηκαν 4,1 εκατομμύρια σπίρτα!

Πηγή: Snoopit24