Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακόσμησε το σπίτι της
με 1000 καπάκια και ψηφιδωτά
από καλαμπόκι (εικόνες)


Η Ρωσίδα Νίνα Κρινίτσινα, η οποία ζει στο χωριό Μακαράγιε, περίπου 850 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, από τότε που βγήκε στη σύνταξη έχει εκπλήξει τους γείτονες με την μοναδική τέχνη της.

Με υπομονή έχει διακοσμήσει το μικρό σπίτι της με μωσαϊκά σχέδια, τα οποία δημιουργεί από πλαστικά καπάκια που καρφώνει στους εξωτερικούς τοίχους.

Επί του παρόντος έχει φτιάξει πάνω από τριάντα πλαστικά μωσαϊκά, μερικά από τα οποία αριθμούν χρειάστηκαν 1.000 καπάκια μπουκαλιών.

Τα σχέδια της είναι απεικονίσεις χαρακτήρων από κινούμενα σχέδια, ζώα, αλλά και λαϊκές ρωσικές εικόνες. Μεγάλη ήταν η βοήθεια του ανιψιού της, ο οποίος κατέβαζε από το Διαδίκτυο τα σχέδια που ήθελε να δημιουργήσει.

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι διακοσμημένο από ψηφιδωτά, τα οποία αποτελούνται από σπόρους καλαμποκιού και διάφορα άλλα υλικά, τα οποία κολλά, δημιουργώντας πανέμορφους πίνακες.

Όπως λέει η ερασιτέχνης καλλιτέχνης, βρίσκει κάποια καπάκια από τους γείτονες της, ενώ δεν διστάζει να πηγαίνει και σε χώρους υγειονομικής ταφής, για να βρει μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Η Krinitsina εξηγεί ότι η τέχνη την ηρεμεί, ενώ πρόσθεσε πώς το σπίτι της έχει γίνει ένα τοπικό τουριστικό αξιοθέατο, με πολλές οικογένειες από την περιοχή να φέρνουν τα παιδιά τους να θαυμάσουν τις δημιουργίες της.

 

 

Πηγή: Snoopit24