iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Εργάτες με ριγέ ρούχα
γίνονται ''μητέρες'' για
μικρή ζέβρα (pics)


Η μη κερδοσκοπική οργάνωση προστασίας άγριας ζωής στην Κένυα και  την Ανατολική Αφρική Sheldrick Wildlife Trust μοιράστηκε πρόσφατα μια αξιολάτρευτη ιστορία για μια μικρή ζέβρα, που διέσωσε.

Η Diria έχασε τη μητέρα της από επίθεση λιονταριών και βρέθηκε στο καταφύγιο, όπου της προσφέρεται τροφή, ένας ζεστός στάβλος για να κοιμάται τα βράδια, και μια προστατευτική παρουσία «μητέρας» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μόνο που το ρόλο της μητέρας παίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φορούν ένα πανωφόρι με λευκές και μαύρες ρίγες, όπως οι ζέβρες.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του καταφυγίου τα μωρά της ζέβρας πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη μητέρα τους από τη γέννησή τους, για να επιβιώσουν από τις ρίγες της.

«Μια μητέρα ζέβρα συχνά απομακρύνεται με το μωρό της από το κοπάδι, ώστε αυτό να αποτυπώσει το δέρμα της και να ακολουθεί τις ρίγες της, όταν το καλεί. Μόλις μπορέσει να εντοπίσει τη μητέρα του, το δίδυμο επιστρέφει στο κοπάδι», δήλωση η Amie, εκπρόσωπος της Sheldrick Wildlife Trust.

Στην άγρια ​​φύση, οι μικρές ζέβρες μεγαλώνουν μόνο από τη μητέρα τους, αλλά στο καταφύγιο απαιτείται άλλη λύση. Έτσι, το ριγέ πανωφόρι παίζει το ρόλο του δέρματος, το οποίο η Diria θα αναγνωρίσει ως «μαμά» του, ανεξάρτητα από το ποιος το φοράει.

«Μια ομάδα φροντιστών μπορεί να προσφέρει στη Diria την εξειδικευμένη 24ωρη φροντίδα που χρειάζεται, για να τις δώσει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης», επισήμανε η εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Πηγή: Snoopit24