iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η συγκλονιστική ιστορία
του ευτυχισμένου ανθρώπου
χωρίς πόδια (εικόνες)


'Οταν γεννήθηκε, πριν από 51, χρόνια οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δεν θα αντέξει ούτε μία μέρα. Τότε, φυσικά, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Όμως, ξέρετε… Ο μικρός τότε Τζον Κούτις ήρθε στον κόσμο για να κάνει τον κόσμο να γελά, να του δίνει το όραμα που χρειάζεται για να συνεχίζει, να μην το βάζει κάτω.

Ο Τζον ήρθε σ’ αυτόν τον κόσμο χωρίς πόδια. Περνάει τη ζωή του πάνω σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο skateboard και στεκόμμενος σ’ αυτό… ρολάρει στη ζωή σαν να μην του λείπει τίποτα. Και τι να του λείπει δηλαδή όταν έχει εξοπλίσει την καρδιά και την ψυχή του με ατσάλινη θέληση για ζωή.

Ο Τζον δεν άφησε την σπάνια μορφή δισχιδούς ράχης να του στερήσει τη ζωή. Του στέρησε απλά τα δύο του πόδια.

«Οι γιατροί είπαν στους γονείς μου ότι θα πεθάνω, ότι δεν θα άντεχα ούτε μια μέρα. Έτσι, ο πατέρας μου έπρεπε να οργανώσει την κηδεία και την ταφή και δεδομένου του μεγέθους που ήμουν, ο μπαμπάς μου θα με έθαβε στο κουτί των παπουτσιών του. Αυτό ήταν το φέρετρό μου», θα δηλώσει τελευταία ο Τζον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thegreekherald.com.au.

Το πρώτο θαύμα είχε γίνει. Ο Τζον, αφού επιβίωσε την πρώτη μέρα, έκανε τους γιατρούς να πουν ότι θα ζήσει μία εβδομάδα. Μετά έναν μήνα. Τον ερχόμενο Αύγουστο θα γιορτάσει τον πρώτο χρόνο ζωής μετά τον ήδη μισό αιώνα που έχει διανύσει.

«Ξέρετε πού είναι αυτοί οι γιατροί; Είναι νεκροί ενώ εγώ ζω ακόμα», δήλωσε με περίσσια δόση χιούμορ στην εν λόγω συνέντευξή του.

Ο Τζον σήμερα θεωρείται ο Νο.1 εμπνευσμένος ομιλητής στην Αυστραλία, ενώ είναι ο πιο αναγνωρισμένος στη λίστα τιμητικών γενεθλίων της Βασίλισσας 2020 για την υπηρεσία του στην κοινότητα και στον αθλητισμό.

Μέσα από τις δυσκολίες ο Τζον... πέταξε για την κορυφή. Και σ’ αυτό το ταξίδι δεν ξέχασε ποτέ τις ελληνικές του ρίζες αλλά και τον πρώτο του… έρωτα. Τη γιαγιά του.

«Πολλά από την ελληνική μου κληρονομιά προέρχονται από τη γιαγιά μου, που τώρα πέθανε. Ήταν μια από τις πρώτες αγάπες της ζωής μου. Ήταν η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου. Δεν με νοιάζει καμία άλλη γιαγιά. Η γιαγιά μου ήταν η καλύτερη μαγείρισσα στην ιστορία», λέει ο Τζον.

Ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες Τζον, έχει βρεθεί σε ομιλίες μεγάλων πολιτικών ηγετών όπως οι Μαντέλα, Μπιλ Κλίντον. Τίποτα απ’ αυτά όμως, για τον ίδιο, δεν έχει την ίδια σημασία όπως το να μιλάει σε παιδιά.

Πάνω από 6.000.000 άνθρωποι τον έχουν ακούσει να μιλάει. Εχουν πάρει δύναμη και κουράγιο από την οντότητα που ακούει στο όνομα «Τζον Κούτις».

Εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο βλέπουν να τα επισκέπτεται και να τους μιλάει για το πως να είναι θετικά, ανθεκτικά και να αντέχουν στο bullying.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο που στέλνει ο Τζόν: «Πρέπει να βρείτε τον τρόπο και να ζήσετε την καλύτερη ζωή». Διαφορετικά ο ίδιος… προειδοποιεί πως «θα βγάλω πόδια και θα κλωτσήσω τον κώλο σας. Είναι τόσο απλό».