iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η
ωραιότερη βίλα
του πλανήτη


Τα βλέμματα όλων έχει συγκεντρώσει αυτή η υπερπολυτελής έπαυλη στην Καλιφόρνια η οποία εδώ και λίγες μέρες πωλείται έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος που η έπαυλη αυτή είναι τόσο δημοφιλής είναι διότι απέχει κυριολεκτικά 5 βήματα από την θάλασσα, ενώ ο κάτοικος μπορεί να χαίρεται τον ωκεανό ακόμη και από τον καναπέ του.

Η βίλα βρίσκεται σε ένα γωνιακό, ήσυχο σημείο στην παραλία Νιουπορτ, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως η κατοικία είναι μόνο από γυαλί, δίνοντας έτσι μία φουτουριστική πινελιά στο σύνολο.
Η βίλα διαθέτει 5 υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι με τεράστιες τζαμαρίες, οι οποίες ανοίγουν  δίνοντας έτσι την αίσθηση πως το σαλόνι είναι και μπαλκόνι μαζί.
Βέβαια πέρα από την τέλεια θέα, ο αγοραστής θα μπορεί να ακούσει μέχρι τα κύματα από την πολυθρόνα του και φυσικά να παρακολουθεί κάθε μέρα το ηλιοβασίλεμα.

Μέσα στο σπίτι υπάρχει ένα τηλεσκόπιο, ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τα άστρα, ενώ τα καθιστικά είναι σε εκρού απόχρωση με μπλε πινελιές, ολοκληρώνοντας έτσι την αρμονική ατμόσφαιρα που το διέπει.

Η βαρύτητα που έχει δοθεί στο γυαλί είναι μεγάλη, καθώς στο εσωτερικό του το σπίτι έχει μέχρι και γυάλινους τοίχους και γυάλινα διακοσμητικά έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως το σπίτι είναι ανοιχτό, χωρίς τοίχους και πόρτες.

Το σπίτι χτίστηκε το 1991 με βάση τα σχέδια του τελευταίου παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα, Αρθουρ Ερικσον  ο οποίος δημιούργησε επίσης τα σχέδια για το ξενοδοχείου του Τραμπ, και έναν διάσημο ουρανοξύστη στο Βανκούβερ.



Πηγή: iefimerida.gr