iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

17χρονος κωφός και μερικώς
τυφλός σκύλος έσωσε
τρίχρονο κορίτσι!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σκύλος βοηθά κάποιον άνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στην ιστορία του Μαξ όμως, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Βλέπετε, ο 17χρονος σκύλος ράτσας Blue Heeler είναι κωφός και μερικώς τυφλός. Τα προβλήματα του ηλικιωμένου σκύλου όμως δεν τον εμπόδισαν από το να γίνει ήρωας!

Ο Μαξ προστάτευσε και βοήθησε ένα κορίτσι 3 ετών, το οποίο χάθηκε στη σαβάνα της Αυστραλίας. Το κατόρθωμά του έγινε γνωστό και ο ηλικιωμένος σκύλος κέρδισε τους επαίνους της αστυνομίας.

Ο γενναίος σκύλος έμεινε δίπλα στη μικρή Αουρόρα κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας, πριν οδηγήσει την οικογένεια και τους διασώστες στο παιδί, το οποίο αναζητούσαν οι Αρχές σε μια αγροτική περιοχή του Κουίνσλαντ από την Παρασκευή, όταν και εξαφανίστηκε.

«Η Λέισα (η γιαγιά του παιδιού) άκουσε τη φωνή της Αουρόρα, στη συνέχεια βρήκε τον Μαξ που την οδήγησε κοντά της», δήλωσε ο Κέλι Μπένστον, σύντροφος της Λέισα. Πρόσθεσε ότι το ζώο είναι κωφό και εν μέρει τυφλό.

Η αστυνομία έχρισε αμέσως τον τετράποδο ήρωα μέλος του αστυνομικού σώματος.

«Τι καλό αγόρι, Μαξ!» έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter η αστυνομία του Κουίνσλαντ. «Τώρα είσαι επίτιμος σκύλος της αστυνομίας!», πρόσθεσε, αναρτώντας μια φωτογραφία του ζώου.