iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Αυτός ήταν ο ψηλότερος
άνθρωπος που έζησε
στον πλανήτη μας (εικόνες)


Στις 22 Φεβρουαρίου 1918 γεννήθηκε ένα υγιές αγόρι με το όνομα Ρόμπερτ Γουάντλοου.

Κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι το φαινομενικά κανονικό μωρό θα μεγαλώσει τόσο, ώστε να γίνει ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η εξαιρετική ανάπτυξη του Wadlow τροφοδοτήθηκε από έναν υπερκινητικό αδένα της υπόφυσης. Αυτό τον οδήγησε να ψηλώνει με εκπληκτικό ρυθμό αμέσως μετά τη γέννηση.

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, έπρεπε να φορά ρούχα που προορίζονταν για ηλικία 17 ετών, καθώς έφθασε σε ύψος 1,63 μέτρα. Τρία χρόνια αργότερα ξεπέρασε τον πατέρα του καθώς το ύψος του ήταν 187 εκατοστών και το βάρος 90 κιλά.

Όλοι έλεγαν ότι ο Wadlow ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, με τους γονείς του να προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Όμως, δεν ήταν εύκολο για αυτόν να συμμετάσχει σε παιδικές δραστηριότητες, επειδή έπρεπε να γίνουν κάποιες προσαρμογές στα ρούχα και τα παπούτσια του.

Ο «γίγαντας», έσπασε το ρεκόρ για τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, όταν έφτασε τα 2,53 μέτρα σε ύψος στην ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, αυτό το ύψος του προκαλούσε προβλήματα αδυναμίας στα πόδια και αστάθειας.

Για να μπορεί να περπατά χρησιμοποιούσε μεταλικά στηρίγματα των ποδιών και ένα μπαστούνι. Κάποιο από τα στηρίγματα αυτά, ήταν μοιραίο για τη ζωή του.

Του προκάλεσε μόλυνση στον αστράγαλο και εξαιτίας των λοιμώξεων άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Ιουλίου του 1940, σε ηλικία 22 ετών.

Πριν από το θάνατό του, το ύψος του είχε φτάσει τα 2,72 μέτρα.

Επιμέλεια Snoopit24