iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Ποδοσφαιρικό ματς διάσημων
στη Ραφήνα στη μνήμη
των θυμάτων της πυρκαγιάς


Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι προετοιμάζεται από σήμερα με μεγάλη ευαισθησία και σεβασμό.

Ημερομηνία διεξαγωγής η Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ώστε η Ραφήνα να γεμίσει κόσμο που θα αφήσει το δικό της κεράκι και το δικό της λουλούδι για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν εκείνο το εφιαλτικό βράδυ που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανένας. Αυτός είναι και ο στόχος του διοργανωτή. Εκτός από το φετινό ματς στο οποίο θα πάρουν μέρος δημοσιογράφοι, βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, δικηγόροι, αστυνομικοί, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές και καλλιτέχνες, να διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου αυτό το παιχνίδι μνήμης. Θα γίνει προσπάθεια να τεθεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και να πάρει διεθνείς διαστάσεις. Έως τότε δυστυχώς θα έχει οριστικοποιηθεί - λογικά - και ο θλιβερός κατάλογος με τους αγνοούμενους - θύματα.

Το μικρό γήπεδο της Διασταύρωσης στις 5 το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου θα χωράει μόνο αγάπη και ανθρωπιά.

Ήδη πρώτη η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου ανέλαβε ένα σημαντικό μέρος αρωγής για το παιχνίδι μνήμης, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλους φορείς και οργανώσεις. Φυσικά δίπλα στη διοργάνωση και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ενώ έως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο δεν έχει καταστεί δυνατό να επικοινωνήσουμε τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος πέραν πάσης αμφιβολίας θα αγκαλιάσει με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου το παιχνίδι αυτό. Βεβαίως θα υπάρξει συνεννόηση και με τον δήμο Μαραθώνα καθώς το Μάτι έγινε ο τραγικός τόπος μαρτυρίου.

Την ιδέα, πρωτοβουλία και διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μνήμης έχει ο Αργύρης Κωστάκης, με την τριπλή "ιδιότητα" του πυρόπληκτου καθώς κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του που διέμενε 22 χρόνια και σώθηκε από θαύμα, του συντονιστή εδώ και 15 χρόνια της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και - χωρίς να έχει απολύτως καμία σημασία - του δημοσιογράφου.

Ελπίδα και ευχή να συνδράμουν επικοινωνιακά όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πέρα από τα κεντρικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ιστοσελίδες.