iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Οι επτά πιο
Χριστουγεννιάτικες πόλεις
του πλανήτη (εικόνες)


«Κρυφοί» προορισμοί μακριά από τα μεγάλα πλήθη! Από σήμερα μπαίνουμε στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μετατρέπονται σε παραμυθένια τοπία. Οι πιο διάσημοι προορισμοί είναι οι μεγάλες πόλεις, που στολίζονται για τις γιορτές.

Υπάρχουν, όμως, και μερικές παραμυθένιες περιοχές, οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές και για το λόγο αυτό δεν συγκεντρώνουν τα τεράστια πλήθη.

Κολμάρ, Γαλλία

Τα κανάλια και οι πλακόστρωτοι δρόμοι της  Colmar, αυτής της μικρής πόλης στη βορειοανατολική Γαλλία, αποπνέουν ρομαντισμό καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά είναι ακόμα πιο λαμπερά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Γουίντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Το Winchester, πρωτεύουσα της Αγγλίας του 9ου αιώνα  είναι μαγευτική κάθε εποχή του χρόνου, αλλά το Δεκέμβριο είναι ιδιαίτερα όμορφη.

Βίλνιους, Λιθουανία

Μια από τις πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης, το Vilnius, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας διαθέτει μια μπαρόκ αρχιτεκτονική και μια συναρπαστική μεσαιωνική παλιά πόλη.

Κόμπουργκ, Γερμανία

Τα λιθόστρωτα τετράγωνα, τα ιστορικά σπίτια και ένα τεράστιο, επιβλητικό κάστρο σε αυτή την πανέμορφη βαυαρική πόλη του Coburg, είναι μια φαντασίωση των Χριστουγέννων.

Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο, Ιταλία

Αυτή η μικρή ιταλική πόλη με μόλις 6.000 κατοίκους, η Cortina d’Ampezzo βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφές των Δολομιτών και τα Χριστούγεννα λάμπει μέσα στο χιόνι και τα φώτα.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Γερμανία 

Το Rothenburg ob der Tauber είναι πλέον μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Βαυαρίας, με πλακόστρωτους δρόμους, ξυλόγλυπτους πύργους, που είναι σαν να βγήκαν από παραμύθι.

 

Άαρχους, Δανία 

Το Aarhus είναι η δεύτερη πόλη της Δανίας και τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα γοητευτική, με τα στενά δρομάκια της και την εορταστική ατμόσφαιρα με στοιχεία της παράδοσης και φώτα.

Πηγή: Snoopit24