iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ο άνθρωπος που επί
35 χρόνια φοράει μόνο
κίτρινα ρούχα! (εικόνες)


Ένα χρώμα υπάρχει στη ζωή του Άμπου Ζάκκουρ από το Χαλέπι της Συρίας: το κίτρινο!

Κίτρινα ρούχα, κίτρινα παπούτσια και καπέλο, κίτρινη ομπρέλα, κίτρινο ρολόι και κομπολόι, αλλά και κίτρινα εσώρουχα ή κάλτσες!

Η ιστορία του «κίτρινου άντρα», όπως τον λένε στην πόλη του, ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 1983, ημέρα σταθμό για τον ίδιο, καθώς αποφάσισε να φορά πλέον μόνο κίτρινα, γιατί στα μάτια του το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την αγάπη.

Έτσι, άδειασε την ντουλάπα του από ρούχα με άλλα χρώματα και τα αντικατέστησε με κίτρινα! Μάλιστα, όταν δεν μπορούσε να βρει κάτι που να ταιριάζει με τα κίτρινα ρούχα του, αγόραζε ένα μπουκάλι κίτρινο βερνίκι νυχιών και ζωγράφιζε το διαφορετικά χρωματισμένο αντικείμενο, για να ταιριάζει με το προσωπικό του στιλ.

«Πιστεύω ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να φορέσει κίτρινο επί 35 χρόνια χρόνια, μέρα και νύχτα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Φορώντας ένα άλλο χρώμα θα με έκανε να αισθάνομαι παράξενα», δήλωσε πρόσφατα ο Abou.

Προφανώς, πολλά αντικείμενα στο μικρό διαμέρισμά του στη γειτονιά Μάαρι είναι επίσης κίτρινα, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζομάντιλου στην κουζίνα, του ρολογιού στον τοίχο, των σεντονιών, ακόμη και του σκουπιδοτενεκέ του.

Ο «κίτρινος άντρας» του Χαλεπίου είχε γίνει μια γνωστή φιγούρα στη συριακή πόλη και ήταν ένα σύμβολο της γραφικότητας πριν ο εμφύλιος μετατρέψει την πόλη σε ζώνη πολέμου, με αποτέλεσμα όλα να αλλάξουν.

Επειδή συνέχιζε να περπατάει στους δρόμους με τα θρυλικά κίτρινα ρούχα του κάποιοι διέδωσαν κάθε είδους φήμες γι’αυτόν. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι ο Abou ήταν πληροφοριοδότης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ή ότι ήταν προβοκάτορας, ενώ άλλοι τον ενέπλεξαν με τον ISIS ή την Αλ Κάιντα.

Σήμερα, πολλοί διερωτώνται πώς ο Abou Zakkour επέζησε του εμφυλίου πολέμου. Σε πρόσφατα δημοσιευμένη φωτογραφία φαίνεται να περπατά στους δρόμους του Χαλεπίου με τα κίτρινα ρούχα του, φέρνοντας για άλλη μια φορά το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

«Όταν περπατώ στο δρόμο ή πηγαίνω σε πολυσύχναστους χώρους, οι άνθρωποι χαμογελούν και θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί μου. Πολλοί σταματούν και αστειεύονται μαζί μου» δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα φορέσει ποτέ άλλο χρώμα εκτός από το κίτρινο για όσο διάστημα ζει.

Πηγή: Snoopit24