iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο τοίχος της αγάπης
''Σε αγαπώ'' σε όλες τις
γλώσσες του κόσμου! (εικόνες)


Ο «τοίχος της αγάπης» στο Παρίσι δημιουργήθηκε το 2000 από το καλλιτεχνικό δίδυμο Φεντερίκ Μπαρόν και Κλερ Κίτο και αποτελείται από 612 πλακίδια σμάλτου, στα οποία η φράση «σ΄ αγαπώ» εμφανίζεται σε 311 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των 192 γλωσσών των Ηνωμένων Εθνών (φυσικά και στα ελληνικά), αλλά  και σπάνιων, όπως των Ναβάχο, Εσπεράντο και άλλες.

Για να γεμίσει ο τοίχος τα 40 τετραγωνικά μέτρων στην πλατεία Ζεάν Ρικτούς, στη Μονμάρτη, ο Baron ζήτησε πρώτα από τον αδελφό του και αργότερα από τους ξένους γείτονές του να γράψουν λόγια αγάπης στις γλώσσες τους.

Στη συνέχεια μαζί με την Kito απευθύνθηκαν στις πρεσβείες των κρατών για να συλλέξουν όλα τα «σ ‘αγαπώ», τα οποία έγραψαν πάνω σε πλάκες από σμάλτο και τα κόλλησαν στον τοίχο.

Ο συμβολισμός του έργου ήταν μια προσωπική επιλογή των καλλιτεχνών, οι οποίοι θεωρούν ότι αντί τα τείχη να χωρίζουν τους ανθρώπους, θα μπορούσαν να είναι ένα στηρίγματα για τα ωραιότερα ανθρώπινα συναισθήματα.

Τα κόκκινα μάτια στον τοίχο συμβολίζουν μέρη μιας «σπασμένης καρδιάς», τα οποία αν συγκεντρωθούν, θα σχηματίσουν μια ολόκληρη καρδιά.

Photo Credit Bebulaki

Πηγή: Snoopit24