iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Αλλάζει ξανά
η ημέρα της πρεμιέρας
του Mega


Τα χαμόγελα περίσσεψαν προ ημερών στην κοπή της πίτας της εταιρίας Alter Ego παρουσία του ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη ωστόσο τα περισσότερα ήταν μάλλον επιτηδευμένα κρύβοντας αγωνία και άγχος.

Αρκετά από τα στελέχη του νέου Mega έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Καραϊσκάκη» ορισμένα χωρίς να γνωρίζουν ακόμη επακριβώς τις αρμοδιότητές τους. «Μπάχαλο» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε έμπειρο στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς για τα όσα διαδραματίζονται στους διαδρόμους του κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού όπου στεγάζεται και θα βγει στον «αέρα» το νέο Mega.

 

Άγνωστο ακόμη το πότε, καθώς όλες οι ημερομηνίες που έχουν εντέχνως διαρρεύσει για την πρεμιέρα του σταθμού έχουν διαψευσθεί. Κάπως έτσι κάηκε το σενάριο επαναλειτουργίας της 3ης Φεβρουαρίου με το νέο ραντεβού με τους τηλεθεατές να κλείνεται για μια εβδομάδα αργότερα στις 10 του μήνα. Ραντεβού βέβαια τρόπος του λέγειν καθώς καμία καμπάνια, κανένα promo event στα social media δεν έχει «τρέξει» μέχρι στιγμής. Ούτε καν υποτυπωδώς κάποια κάρτα στην ιστοσελίδα του καναλιού που έχει «νεκρώσει» εδώ και μήνες δεν υπάρχει. Όπως επίσης ούτε στον «αέρα» της Digea που σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα θα προετοίμαζε τους τηλεθεατές για την επιστροφή του Mega. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέραν στο ethnos.gr πως οι συνθήκες και η λογική που επικρατούν στο νέο Mega παραπέμπουν σε τηλεοπτικό σταθμό τοπικής εμβέλειας. Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον επικεφαλής της ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη να έχει φθάσει πολλές φορές στα όριά του με την ανοργανωσιά που υπάρχει δεν επιβεβαιώνονται από την Συγγρού, αλλά προφανώς εδώ ισχύει το ρητό «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». 

 

Το ενημερωτικό πρόγραμμα του καναλιού που θα βγει στον «αέρα»  παραμένει ακόμη μετέωρο… Και το «σβήσε – γράψε» στις λίστες συνεχίζεται. Στην πρωινή καθημερινή ενημερωτική εκπομπή θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα ο τίτλος «Κοινωνία Ωρα Mega» ωστόσο το μαγκαζίνο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που προβαλλόταν επί χρόνια στο κανάλι των εκδοτών. Φήμες αναφέρουν πως ο Ντίνος Σιωμόπουλος που εγκατέλειψε το «Καλημέρα Ελλάδα» για να αναλάβει την εκπομπή είναι έντονα δυσαρεστημένος από την κάθοδο στο Φάληρο του πρώην διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ Νίκου Φιλιππίδη με τον οποίο θα μοιραστεί το πλατό. Τα τελευταία σενάρια στο πρωινό σίριαλ του σταθμού θέλουν τελικά και τη Μπάγια Αντωνοπούλου να συμμετέχει στην εκπομπή. Η πάλαι ποτέ φιναλίστ των καλλιστείων του ΑΝΤ1 (2010) δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια του «Survivor Panorama»  φέρεται να είναι τελικά στην πρωινή εκπομπή.

Αυτό ενισχύεται και από την παρουσία της στην κοπή της πίτας της Alter Ego καθώς έδειχνε εμφανώς ευδιάθετη. Τη σκυτάλη από την «Κοινωνία Ωρα Mega» θα παίρνει ενημερωτική εκπομπή με τους δημοσιογράφους των «Παραπολιτικών» Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο που θα έχουν στο πλευρό τους την Τζίνα Μοσχολιού. Το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων «στα χαρτιά» άλλαξε πάλι χέρια. Ενώ φημολογούνταν πως θα το παρουσιάζει η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων του ΣΚΑΪ Μαριλένα Γεραντώνη επικρατέστερη αυτή τη στιγμή θεωρείται η Ράνια Τζίμα. Το ένα σενάριο θέλει την ξανθιά δημοσιογράφο να παρουσιάζει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου ένα δεύτερο να μετακομίζει εκεί ο μέχρι σήμερα παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του One (αλλά και παρουσιαστής χορηγούμενης εκπομπής υγείας τοπικών καναλιών) Γιάννης Μούτσος. Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου θα προβάλλεται απόγευμα.

Όσον αφορά στο δημοσιογραφικό στελεχιακό δυναμικό του νέου Mega δεν θα έχει καμία σχέση με παλιό. Αφενός λόγω των πολλών αρνήσεων δημοσιογράφων της «Τηλέτυπος» να συμμετάσχουν στο νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, αφετέρου λόγω των χαμηλών αμοιβών που λέγεται πως προσφέρονται από την Alter Ego. 

Όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα του νέου Mega πράγματι θα θυμίζει το παλαιό. Για την ακρίβεια αυτό της περιόδου που το ημιθανές τότε κανάλι λειτουργούσε στον αυτόματο. Χιλιοπαιγμένες σειρές θα γεμίζουν το πρόγραμμα μεταξύ των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων όπως και την βραδινή ζώνη υψηλής τηλεθέασης του σταθμού (prime time). Ως γνωστόν κόπηκαν - σε αυτή τη φάση τουλάχιστον - οι εκπομπές που ετοίμαζαν η Χριστίνα Λαμπίρη και η Σάσα Σταμάτη. Η τελευταία πιθανόν να αξιοποιηθεί στο σταθμό από τον επόμενο Σεπτέμβρη. Από την Alter Ego αποφεύγουν να διευκρινίσουν ποιος είναι ο στόχος της τηλεθέασης του νέου Mega της πρώτης περιόδου. Προφανώς γιατί γνωρίζουν πως οι συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού μεσούσης της σεζόν έχουν παγιωθεί.

ΠΗΓΗ ethnos.gr