iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ο Αλ Πατσίνο
κυνηγάει τους
τελευταίους Ναζί (vid)


«Έρχεται μια στιγμή όπου όλοι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Αλλά όταν υπάρχει πολύ σκοτάδι σε αυτόν τον κόσμο, ίσως η επιλογή να έχει γίνει από μόνη της για εμάς». Ο παραπάνω μονόλογος ανήκει στον έναν και μοναδικό Αλ Πατσίνο ή αλλιώς στον απόλυτο πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειρά της Amazon-Prime «HUNTERS» η οποία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2020.  

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αμερική της δεκαετίας του ‘70 όπου μία επίλεκτη ομάδα αυτόκλητων τιμωρών ονόματι «Hunters» με αρχηγό τον Μάγιερ Όφερμαν (Αλ Πατσίνο) έχει μια και μόνο αποστολή: να βρει και να τιμωρήσει τους εναπομείναντες αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ και του Ναζιστικού Κόμματος που διέπραξαν εγκλήματα κατά των ανθρωπότητας και συγκεκριμένα κατά των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό που, όμως, ανακαλύπτουν ξεπερνάει και την πλέον νοσηρή φαντασία διότι, όχι μόνο υπάρχουν πολύ περισσότεροι Ναζί απ’ ό, τι πίστευαν, αλλά εξυφαίνεται και μια τεράστια συνομωσία εκ μέρους τους προκειμένου να εδραιώσουν τη δημιουργία ενός Τέταρτου Ράιχ στην Αμερική του 1977 αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω μιας συνομωσίας που συνδέεται με τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αμερικής του 20ου αιώνα. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι μεταξύ γάτας και ποντικιού ανάμεσα σε Ναζί και Hunters.

Από τον Πατσίνο στον αληθινό Μάγιερ

Ο Μάγιερ της πραγματικής ζωής ακούει στο όνομα Γιενς Ρόμελ, είναι γενικός εισαγγελέας και σε αντίθεση με τους «κινηματογραφικούς» Hunters που στρέφονται στην αυτοδικία, έχει θέσει ως στόχο ζωής να οδηγήσει τους τελευταίους Ναζί στις δικαστικές αίθουσες κι από κει στο κατώφλι της φυλακής. Από το 2015,  o Ρόμελ είναι επικεφαλής μιας μικρής ομάδας η οποία  δημιουργήθηκε το 1958 - εποχή που η νεοσυσταθείσα Δυτική Γερμανία άρχισε να ερευνά εγκλήματα που έλαβαν χώρα σε πρώην κατεχόμενες από τη Γερμανία  χώρες, όπως η Λιθουανία και η Πολωνία - εδρεύει στην πρώην γυναικεία φυλακή Ludwigsburg της Γερμανίας και ελέγχει εξονυχιστικά εκατομμύρια έγγραφα με σκοπό τον εντοπισμό εγκληματιών πολέμου που διέφυγαν από τη Δικαιοσύνη. Αυτός και οι ερευνητές του «ξεψαχνίζουν» σήμερα περίπου 1,7 εκατομμύρια έγγραφα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930,  προκειμένου να εντοπίσουν εγκληματίες πολέμου ή αλλιώς τα «γρανάζια» της φονικής μηχανής του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι έρευνες για το σκοτεινό παρελθόν του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου  έχουν οδηγήσει την ομάδα  του Ρόμελ, που απαρτίζεται από πέντε εισαγγελείς, δύο δικαστές και έναν αστυνομικό, σε ολόκληρο τον κόσμο και στα χνάρια κάθε εγκληματία ναζιστή. Από τον πλέον υψηλόβαθμο στρατιωτικό έως και τον τελευταίο  βοηθό, καθένα από αυτά τα τέρατα, έχει σήμερα αναγνωριστεί και καταγραφεί από την ομάδα, μαζί με τόπο τέλεσης αλλά και τη φύση των εγκλημάτων του…

Οι τελευταίοι εγκληματίες, συνεργοί και μάρτυρες των Ναζί έχουν ξεπεράσει πλέον το 90ο έτος ηλικίας,  καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το κυνήγι για επιζώντες εγκληματίες πολέμου. Μόλις αποβιώσουν πλέον όλοι οι δράστες, η Γερμανία θα κλείσει  τον δικαστικό φάκελο  του «συμβιβασμού» της με την πιο μελανή σελίδα της Σύγχρονης Ιστορίας…