Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη και 13 για
το Mega. Προσφυγή
από τους μετόχους;


ΜΕGA τέλος. Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ τρία μέλη του είχαν αντίθετη άποψη. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων του MEGA οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ, περιμένοντας με έκδηλη αγωνία, την απόφαση.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση .

«Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων». Με τον τρόπο αυτό η Ολομέλεια του ΕΣΡ απέρριψε ουσιαστικά το βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων του σταθμού ότι εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου κρίνεται ως θεματικό, γεγονός που θα του επέτρεπε τη συνέχεια της λειτουργίας του έως την προκήρυξη των θεματικών αδειών.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάρτηση της απόφασης στην Διαύγεια και η σύνταξη της επιστολής από το ΕΣΡ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία θα δώσει και την εντολή στην DIGEA να κατεβάσει το σήμα του MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι ενέργειες αυτές δρομολογούνται άμεσα.

Εάν οι μέτοχοι του MEGA καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθυστερήσει «το μαύρο» μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.

Θέση αναμένεται να πάρει και η ΕΣΗΕΑ.