iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
για το ''γκάλοπ''
της Τατιάνας Στεφανίδου


Σε αυστηρό τόνο ήρθε η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για τη …διαφήμιση, μέσω social media και τηλεοπτικών συχνοτήτων, ιδιότυπων σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης με αφορμή το επεισόδιο του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Eνδεικτικό παράδειγμα, η παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία με προφανή στόχο να ανεβάσει τα νούμερα της εκπομπής της, καλούσε τους τηλεθεατές να δουν πρώτα το βίντεο με τον δημόσιο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου και στη συνέχεια να τοποθετηθούν κατά πόσο συμφωνούν ή όχι με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη που τον κλοτσούσε με μανία στο κεφάλι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η ΕΣΗΕΑ ήταν σαφής : «Η δημιουργία ‘δημοσκοπήσεων’ σε τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ενημέρωση ή με την έρευνα των τάσεων της κοινής γνώμης. Αντίθετα, προκαλούν και στόχο έχουν να απενοχοποιήσουν τη βαρβαρότητα, τη χρήση βίας έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο δικαιοσύνης». «Για το λόγο αυτό», καταλήγει, «είναι καταδικαστέες και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφική λειτουργία».