iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Προβάδισμα
του Τζίγγερ
στον Alpha


Η εξαγορά του σταθμού Alpha από την εταιρεία «Seilla Enterprise Limited», 100% θυγατρική της «Motor Oil», ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, φαίνεται ότι φέρνει αλλαγές στη διοίκηση του καναλιού της Κάντζας. 

Μετά την έλευση του Μανώλη Δραϊνάκη στον Alpha, στενού συνεργάτη του διευθύνοντος συμβούλου του Star Πάνου Κυριακόπουλου, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για το επόμενο τρίμηνο, σειρά θα έχει ο ορισμός του νέου διοικητικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει τρία μέλη και η πλευρά Κοντομηνά δύο. Η διοίκηση θα ασκείται από κοινού για όσο χρονικό διάστημα το ποσοστό της πλευράς Κοντομηνά θα υπερβαίνει το 33,4%.

Στην επόμενη φάση της εν λόγω συμμαχίας, σίγουρα η νέα διοίκηση θα προβεί και σε νέες αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό του Alpha, που θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Τις τελευταίες ώρες, επίσης, το φως της δημοσιότητας βλέπουν λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η μεταβίβαση του Alpha. Η Seilla Enterprises Limited θα καταβάλει στην Alpha Media group Limited  (Όμιλος Alpha) 21.477000 ευρώ για την απόκτηση του 50% της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης. Θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Nevine Holdings Limited (ιδιοκτήτρια εταιρεία Alpha) κατά 23.000.000 ευρώ, με την Alpha Media Group Limited να καταβάλει 11.477.000 ευρώ και τη Seilla Enterprises Limited 11.523.000 ευρώ. 

Στη συνέχεια, η Nevine Holdings Limited θα καταβάλει 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας και των δύο ραδιοφωνικών. Παράλληλα, η Alpha Media Group θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης.