Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 61 η Σάρον Στόουν
ξανακάνει τη σκηνή
του ''Ενστίκτου'' (βίντεο)


 

Το επικό σταύρωμα των ποδιών της στην ταινία «Βασικό ένστικτο» του 1992 σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου.

Και η Σάρον Στόουν το έκανε ξανά, χθες. Η 61χρονη ηθοποιός, που παραμένει σεξοβόμβα ακόμη και σε αυτή την ηλικία, αναδημιούργησε την περιβόητη αυτή σκηνή κατά την αποδοχή του βραβείου «Γυναίκα της Χρονιάς» στα βραβεία GQ Men of the Year, στο Βερολίνο. Η διάσημη ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα εντυπωσιακό μίνι μαύρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ που αναδείκνυε το μπούστο της, εντυπωσιάζοντας το ακροατήριο, συμπεριλαμβανομένου και του 19χρονου γιου της Ρόαν Μπρόσντεϊν.

 

Αποδεχόμενη το βραβείο, η Σάρον Στόουν περίμενε μέχρι να της φέρουν μια καρέκλα στη σκηνή για να μιλήσει. Και στη συνέχεια αναδημιούργησε την πιο γνωστή σκηνή της πριν από 27 χρόνια, αλλά όχι προκλητικά, καθώς ο γιος της βρισκόταν στο ακροατήριο.
Στη διάσημη σκηνή από την ταινία «Βασικό ένστικτο», ο χαρακτήρας της Σάρον Στόουν, Κάθριν Τραμέλ, ανακρίνεται από την αστυνομία, συμπεριλαμβανομένου και του Μάικλ Ντάγκλας. Μέσα από τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων, η Κάθριν αποσπά την προσοχή του όταν ξεσταυρώνει τα πόδια της, αφήνοντας τους άνδρες να δουν πως δεν φοράει εσώρουχο. Η συγκεκριμένη σκηνή ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή, αλλά πλέον θεωρείται ως μία από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία του κινηματογράφου.
Μιλώντας στην απονομή των βραβείων, η Σάρον Στόουν την περιέγραψε ως μία σκηνή που «άλλαξε τη ζωή μου». Όπως είπε: «Πριν από κάποια χρόνια καθόμουν στο στούντιο όταν ο σκηνοθέτης μου είπε: "Μπορείς να μου δώσεις τα εσώρουχά σου, επειδή τα βλέπουμε στη σκηνή και δεν θα έπρεπε να φοράς εσώρουχα, αλλά δεν θα δούμε τίποτα". Και του είπα "φυσικά". Δεν ήξερα ότι εκείνη η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου». Στην συνέχεια, η ηθοποιός ενθάρρυνε τους πάντες να αναδημιουργήσουν τη σκηνή προτού τους ευχαριστήσει για το βραβείο.