iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Μάρτιν Σκορτσέζε:
Μη βλέπετε ταινίες
στα κινητά τηλέφωνα


Ο Μάρτιν Σκορσέζε ζητά ένα πράγμα από το κοινό: να μην παρακολουθεί τις ταινίες του- ή τις δημιουργίες άλλων σκηνοθετών- σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο Σκορσέζε μίλησε στον κριτικό του Rolling Stone, Πίτερ Τράβερς, με αφορμή το γεγονός ότι η νέα ταινία του, «The Irishman», αφού βγήκε στους κινηματογράφους πλέον μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς και στο Netflix. «Θα πρότεινα, αν ποτέ θέλει κάποιος να δει μια ταινία μου- ή και για τις περισσότερες ταινίες- να μην τη δει σε κινητό. Παρακαλώ!», είπε ο Σκορσέζε και πρότεινε ως εναλλακτική λύση ένα μεγάλο tablet.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι, διαρκεί 3,5 ώρες. Παρόλα αυτά, ο Σκορσέζε δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να καθηλώσει τον θεατή. «Ιδανικά, θα ήθελα να πάει ο κόσμος σε έναν κινηματογράφο, να την παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη, από την αρχή ως το τέλος», είπε ο σκηνοθέτης, ενώ συμπλήρωσε ότι και στο σπίτι μπορεί κάποιος να δει την ταινία, με την ίδια συγκέντρωση. Οσο για τη δημιουργία ταινιών για την παρακολούθηση σε κινητά, είπε: «Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό. Μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν ξέρω πώς».