iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τα κορίτσια
του Τζέιμς Μποντ
οπλοφορούν


«Ο κόσμος οπλίζεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορούμε να ανταποκριθούμε» είναι η φράση που ακούγεται στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No time to die».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κορίτσια του όχι μόνο οπλίζονται, αλλά αποδεικνύονται πολύ πιο έτοιμα από τον ίδιο τον πράκτορα 007.

H ακαταμάχητη γοητεία της Λέα Σεϊντού, που έχει ήδη δοκιμαστεί από την προηγούμενη τζεϊμσμποντική ταινία «Spectre», κλέβει τις εντυπώσεις και όλοι αναρωτιούνται αν θα είναι τελικά αυτή που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Ντάνιελ Κρεγκ ως πράκτορα 007. Οσο για τα υπόλοιπα κορίτσια, έχουν και αυτά ένα γερό μερίδιο ευθύνης σε αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι η σειρά ταινιών του Τζέιμς Μποντ απευθύνεται καταρχήν σε άντρες. Η Ανα ντε Αρμας, για παράδειγμα, έχει προσθέσει έξτρα κουβανέζικη γοητεία σε ένα ήδη εξωτικό ντεκόρ -τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν στην Τζαμάικα- ενώ η Βρετανή με καταγωγή από την Τζαμάικα μαύρη καλλονή Λασάνα Λιντς είναι αυτή που θα αντισταθεί σθεναρά στη γοητεία του Μποντ παίρνοντας μάλιστα τη θέση του! Και τα τρία κορίτσια έχουν διαμορφώσει την ιδανική δυναμική παρέα που μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια σε ικανότητες, αποτελεσματικότητα και ευφυΐα τον Βρετανό ακαταμάχητο πράκτορα.

Οι φήμες θέλουν τον νέο Τζέιμς Μποντ, εκτός από τα γνωστά προβλήματα που προέκυψαν με τον τραυματισμό και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ, την αλλαγή δύο σκηνοθετών και τις απανωτές καθυστερήσεις, να έχει να αντιμετωπίσει και το #metoo πρωταγωνιστώντας σε μια ταινία που έχει χαρακτηριστεί από κάποιους «ανδρική» - και κάπως υποτιμητική για το αντίθετο φύλο. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις των γυναικών στο Χόλιγουντ, τόσο ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα όσο και η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι χρειάστηκαν άπειρες ώρες συσκέψεων, για να καταλήξουν στην οριστική διαγραφή της εικόνας του κλασικού «κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ», που έως τώρα ήταν απλώς διακοσμητικό στοιχείο στις ταινίες του 007. Η τελευταία λέγεται πως ήταν η δική μας Τόνια Σωτηροπούλου στο «Skyfall» (2012), όταν πέρασε μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την αγκαλιά του καταθλιπτικού και κάπως αλκοολικού Μποντ, παρηγορώντας τον σε κάποιο από τα διαλείμματα της συνεχιζόμενης δράσης του.