iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ξανά μαζί μετά
από 13 χρόνια οι
θρυλικοί Genesis


Μια από τις καλύτερες ροκ μπάντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Genesis, επανασυνδέονται 13 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του κοινή εμφάνιση.

Οι Φιλ Κόλινς, Τόνι Μπάνκς και Μάικ Ράδερφορντ, όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ετοιμάζουν μια μεγάλη περιοδεία η οποία θα ξεκινήσειστις 16 Νοεμβρίου 2020 στο Δουβλίνο και θα συνεχιστεί με συναυλίες στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ, στο Μπέλφαστ κ.α. 

«Είπαμε...γιατί όχι; Απολαμβάνουμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου, μάς αρέσει να παίζουμε μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο Φιλ Κόλινς ανακοινώνοντας, αμέσως μετά, πως στην περιοδεία θα τούς συνοδεύσει ο 18χρονος γιος του, Νίκολας, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει στα ντραμς μια και ο ίδιος δεν μπορεί πλέον να παίξει εξαιτίας ενός τραύματος στο νεύρο του χεριού που είχε το 2007.

Δύο από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, ο σπουδαίος Πίτερ Γκάμπριελ, που αποχώρησε οριστικά το 1975, και ο κιθαρίστας Στιβ Χάκετ δεν θα συμμετέχουν στην περιοδεία.
Οι Genesis συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επιδραστικές ροκ μπάντες όλων των εποχών. Έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους ενώ δεκάδες τραγούδια τους, όπως τα «I Can't Dance», «Turn It On Again» «In Too Deep» έγιναν μεγάλες επιτυχίες.