iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Το t shirt του Μάρλον
Μπράντο που έγινε
παγκόσμια μόδα


Ο Μάρλον Μπράντο ήταν ένας ασυμβίβαστος σταρ.

Μπορεί το τέλος του να ήταν τραγικό αλλά κατάφερε να ζήσει μια συναρπαστική, κινηματογραφική θα έλεγε κανείς, ζωή. Έπαιξε μεγάλους ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, αρνήθηκε να πάρει Όσκαρ, έκανε 11 παιδιά και είδε το γιο του να δολοφονεί τον εραστή της ετεροθαλούς αδερφής του. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη την προσωπική του ζωή, στεκόμαστε στο γεγονός ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει τέταρτο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Η υποκριτική του ικανότητα ξεχώρισε και στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Ελληνοαμερικανός Elia Kazan, τη δεκαετία του 1950, με τίτλο “Λεωφορείον ο Πόθος”. Το “Λεωφορείο ο Πόθος“, βασισμένο ομότιτλο θεατρικό έργο του Tennessee Williams, θεωρείται μία από τις 15 ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Η ταινία απέσπασε 4 Όσκαρ έχει όμως κι ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο είναι το t-shirt που φορούσε ο Marlon Brando στην ταινία συνέβαλε στο να σημειωθεί ρεκόρ πωλήσεων στο συγκεκριμένο είδος ρούχου. Το “Λεωφορείο ο Πόθος” μετέτρεψε τα t-shirt από εσώρουχα σε κανονική μπλούζα, που μάλιστα γοήτευε τις γυναίκες αφού την είχε προηγουμένως φορέσει ο ηθοποιός.

Είναι από τα πιο ευκολοφόρετα κομμάτια στη ντουλάπα μας αλλά στο παρελθόν δεν είχε τη δημοτικότητα που έχει σήμερα. Υπήρχε μια εποχή που θεωρούνταν ντροπή να κυκλοφορείς στο δρόμο φορώντας t-shirt. Το άσπρο φανελάκι που τώρα θεωρούμε σέξι στα αγόρια χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά ως εσώρουχο τη δεκαετία του ’50.

ΠΗΓΗ mixanitouxronou.gr