iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Τομ Χανκς
Ένας σταρ
Έλληνας 100%


Είναι διάσημος, πολυβραβευμένος, υπερταλαντούχος και αγαπά φανατικά την Ελλάδα. Φροντίζει, μάλιστα, να διαφημίζει τις μοναδικές ομορφιές της με τους πλέον ευφάνταστους τρόπους.

Τα τελευταία 20 χρόνια το όνομα του Τομ Χανκς φιγουράρει πολύ συχνά δίπλα στη λέξη «Ελλάδα», μια χώρα την οποία ο ίδιος επιλέξει ως πατρίδα, καταφύγιο και διαχρονικό προορισμό ζωής.

Σε λίγες ημέρες μάλιστα, θα τον «συναντάμε» όχι μόνον σε κάποια από τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά αλλά και στην Καβάλα...! Όχι αυτοπροσώπως, βεβαίως, αλλά μέσω του ολοκαίνουργιου κέρινου ομοιόματός του το οποίο θα εκτίθεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη ανάμεσα σε αυτά της Μαρίας Κάλλας, του Μίκη Θεοδωράκη, της Μελίνας Μερκούρη και του Ιωάννη Καποδίστρια...Πώς έφθασε όμως ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ να διεκδικήσει και να κερδίσει, με το σπαθί του, την ελληνική ταυτότητα;

«Είμαι 100% Έλληνας. Είμαι περισσότερο Έλληνας από Έλληνα επειδή είχα το καλό γούστο να νυμφευτώ Ελληνίδα. Ορισμένοι Έλληνες παντρεύονται μη Έλληνες, το πιστεύετε; Είναι ευτυχία να παντρευτείς Ελληνίδα, είναι φανταστικό» έχει απαντήσει ο ίδιος με νόημα στο πρόσφατο παρελθόν αποδίδοντας την σπορά του ελληνικού...μικροβίου στην ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον.

Πράγματι ήταν εκείνη που έφερε στο σπίτι και στην οικογένειά τους το πρώτο δροσερό ελληνικό αεράκι μέσα από τα έθιμα, τις συνήθειες και φυσικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις της χώρας μας. Μία μόλις βόλτα, ωστόσο, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μαζί με μια πρώτη ματιά στους κρυμμένους νησιωτικούς παραδείσους του ήταν αρκετά για να «κατακτήσουν», και μάλιστα ισοβίως, τον πολυβραβευμένο πρωταγωνιστή.

Η δεύτερη μεγάλη ελληνική αγάπη του – πρώτη ήταν και παραμένει πάντα η σύντροφός του – υπήρξε η πανέμορφη Αντίπαρος  την οποία ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα, το 1999, κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας.