iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Διάσημοι σταρ σε
διαδικτυακή συναυλία για
εμβόλιο κατά του ιού


Οι Coldplay, η Μάιλι Σάιρους και ο Ντουέιν Τζόνσον ήταν μεταξύ των αστέρων του πενταγράμμου και της μεγάλης οθόνης που έσπευσαν σήμερα να βοηθήσουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συγκέντρωση πόρων, με στόχο ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19.

Διασημότητες της μουσικής, του κινηματογράφου, του αθλητισμού και της μόδας έδωσαν το «παρών» σε μια διαδικτυακή συναυλία που στοχεύει στη χρηματοδότηση της έρευνας για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και τη διάθεσή του στους φτωχότερους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε την εκδήλωση, σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen, ενώ συνολικά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, 40 κυβερνήσεις βοήθησαν στην προετοιμασία.

Η φον ντερ Λάιεν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, ανακοινώνοντας ότι έλαβε σήμερα 6,15 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

«Δεν θα μπει ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία παρά μόνο όταν τελειώσει παντού», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόλις ξεκίνησε η διαδικτυακή εκδήλωση.

«Και αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχει πρόσβαση σε τεστ, θεραπείες και εμβόλια, σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν ζει, απ’ όπου κι αν κατάγεται και όποια κι αν είναι η εμφάνισή του», επισήμανε η αξιωματούχος.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης είναι ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον. Συμμετείχαν, επίσης, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Φόρεστ Ουίτακερ.

Η φιλάνθρωπος Μελίντα Γκέιτς και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους έχουν επίσης εμπλακεί.