Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς έφτασε στο
εμφατικό 44% ο
Βαγγέλης Μπουρνούς Ίντριγκα


Αρκετοί πολίτες (ψηφοφόροι και μη του Βαγγέλη Μπουρνούς) αναρωτιούνται πώς έφτασε στο εμφατικό 44% την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και επικεφαλής της Σύγχρονης Πολιτείας Συνεργασία ενεργών πολιτών είχε ''τρεις άσσους στο μανίκι του''.

ΠΡΩΤΟΣ

Εξαιρετικά πλούσιο και δυναμικό ψηφοδέλτιο που αντί να γυρίσει ''μπούμερανγκ'' επειδή ''θα φαγωνόταν'' μεταξύ τους οι υποψήφιοι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Έδωσαν όλοι από το πιο νέο σε ηλικία μέχρι τον γηραιότερο τον καλύτερο εαυτό τους (παρά τα όποια προβλήματα και γκρίνιες υπάρχουν διαχρονικά σε όλους τους συνδυασμούς). Και για να εκλεγούν οι ίδιοι φυσικά, αλλά και για να ανέβει ο συνδυασμός σε ψήφους. Έτσι αυτό που λέμε στην πολιτική όλοι ''ταβάνιασαν'', έπιασαν ''ταβάνι'' και συνεπώς και ο συνδυασμός έπιασε ''ταβάνι''. Μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Οι πολίτες δεν ''μάσησαν'' στο ''πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Μπουρνούς είναι επίσημος εκλεκτός και τον στηρίζει η Κουμουνδούρου. Παράλληλα η άμεση οργισμένη αντίδραση του δημάρχου έπεισε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο κι έτσι δεν χάθηκαν πολύτιμες ψήφοι. Και αν χάθηκαν ήταν λίγες. Γενικά όμως εδώ και δύο χρόνια, η επικοινωνιακή τακτική του κ. Μπουρνούς ήταν αποδεδειγμένα πλέον επιτυχημένη, αποτελεσματική και ουσιαστική. 

ΤΡΙΤΟΣ

Η κοινωνία στην πλειονοτητά της πείστηκε για τα έργα που έγιναν, άρχισαν να γίνονται και θα γίνουν. Είδε στο πρόσωπο του κ. Μπουρνούς έναν δήμαρχο ο οποίος έχει την ικανότητα και τη γνώση να αλλάξουν την περιοχή και να την οδηγήσουν στην επόμενη καθοριστική τετραετία. Και για να λέμε τα πράγματα ''έξω από τα δόντια'' ακόμη και οι εχθροί του αναγνωρίζουν την αυτοδιοικητική εμπειρία και τις γνώσεις του. Αυτό που του καταλογίζουν είναι κάποιες πλευρές του χαρακτήρα του. Οι πολίτες όμως ψηφίζουν αποκλειστικά για δήμαρχο.

Έτσι η κάλπη την Κυριακή 2 Ιουνίου ναι μεν είναι απρόβλεπτη ώσπου να ανοίξει, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να σταματάει τον κ. Μπουρνούς από το να ορκιστεί ξανά δήμαρχος για δεύτερη θητεία.

Τα δύσκολα για τον ίδιο, ο ''πονοκέφαλος'' (ευχάριστος ίσως λόγω πληθώρας στελεχών) θα είναι η επιλογή των ατόμων στις θέσεις ευθύνης, στις θέσεις ''κλειδί'' της διοίκησης. Εκεί θα κληθεί ''να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά''.