iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Η εκλογική ''ακτινογραφία''
Μπουρνούς, Τσίρκα,
Μάρκου και Ζούτσου Ίντριγκα


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επιχειρεί την ''ακτινογραφία'' των αποτελεσμάτων σε τέσσερις μεγάλους δήμους της ανατολικής Αττικής, με την ειλικρινή ευχή για επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο των νέων δημάρχων.
Αλλά και την ουσιαστική και γόνιμη παρέμβαση και προτάσεις της αντιπολίτευσης. Ας αποδείξουν για πρώτη φορά (γιατί δυστυχώς δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν) πως όταν γράφουν συνθήματα του τύπου ''όλοι μαζί'' το εννοούν και δεν είναι ''κούφια'' λόγια ή συνθήματα του συρμού από επικοινωνιολόγους. Και φυσικά μακάρι να νικήσουν τη Λερναία Ύδρα της κρατικής γραφειοκρατίας.
 
Θριαμβευτής ο Βαγγέλης Μπουρνούς σε Ραφήνα Πικέρμι
Νίκησε κατά κράτος τους συνυποψηφίους δημάρχους ο Βαγγέλης Μπουρνούς. Με εξαιρετική επικοινωνιακή τακτική, άμεση ''επιθετική'' αντίδραση όπου χρειαζόταν (περίπτωση ανακοίνωσης ''στήριξης'' από τον ΣΥΡΙΖΑ), παρουσίαση πρώτων έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων του δήμου και μία δυναμική έμπειρη ομάδα διοίκησης, έπεισε τη συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων ότι μπορεί να ηγηθεί με αποτελεσματικότητα, ουσία και σχέδιο την επόμενη καθοριστική τετραετία ως το 2023. Ο κ. Μπουρνούς καίτοι αντιμετώπισε το ''μέτωπο'' των κυρίων Φαφούτη Χριστόπουλου και Πιστικίδη στον δεύτερο γύρο, βγήκε αλώβητος από τις κάλπες αγγίζοντας το εντυπωσιακό 60 % Αυτό που απομένει τώρα είναι να συγκροτήσει μιά δυναμική πεντάδα αντιδημάρχων (χωρίς να δημιουργηθούν προστριβές και ''μαχαιρώματα'') και να ορίσει προέδρους στο δημοτικό συμβούλιο και στους φορείς - "κλειδί'' όπως ο ΔΟΠΑΠ και ο ''Φίλιππος Καβουνίδης'', καθώς και τον νέο γενικό γραμματέα του δήμου. Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και άφησαν τις τύχες τους στα χέρια του.
 
Νικητής ο Στέργιος Τσίρκας στον Μαραθώνα
Μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ηλία Ψηνάκη, οι πολίτες του Μαραθώνα επέλεξαν να τον διαδεχθεί στο αξίωμα του ιστορικού δήμου ο Στέργιος Τσίρκας. Με μία όχι εντυπωσιακή διαφορά που αποδεικνύει την αξία του αντιπάλου ο κ. Τσίρκας έχει να ανάβει έναν ''Γολγοθά''. Η άλλη επιλογή ήταν ο Σπύρος Λιβαθινός, ο οποίος με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη του για τον δήμο διεξήγαγε έναν ευρωπαικού τύπου προεκλογικό αγώνα με ευπρέπεια, ήθος και εντιμότητα. Ο κ. Λιβαθινός με τους δημοτικούς συμβούλους του, θα προσφέρει όλες του τις δυνάμεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνέλθει ο Μαραθώνας. Και όπως προείπαμε, μένει να αποδειχθεί στο μέλλον αν ο κ. Τσίρκας θα μπορέσει να σηκώσει ''στις πλάτες του'' το βαρύ φορτίο της ανάταξης της περιοχής. Σίγουρα θα το έχει αντιληφθεί. Μην ξεχάσουμε τη δήλωση του κ. Λιβαθινού ότι θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση, ενώ συνεχάρη τον κ. Τσίρκα. Κύριος με κάπα κεφαλαίο!
 
Ο Δημήτρης Μάρκου ξανά σε Σπάτα Αρτέμιδα
Σκληρή μάχη έδωσε ο Δημήτρης Μάρκου απέναντι σε μια δυνατή αντίπαλο την Άννα Ραφτοπούλου. Τελικά η τοπική κοινωνία τον προτίμησε ξανά για τη θέση του δημάρχου εκτιμώντας για λίγες δεκάδες ψήφους πως είναι καλύτερος από την αντιπαλό του. Πάντως το οριακό 51, 32 % πρέπει να τον προβληματίσει.
 
Ο Θανάσης Ζούτσος κυρίαρχος στην Παλλήνη
Απόλυτος ''άρχοντας'' το δήμου Παλλήνης με το εμφατικό 65 % αναδείχθηκε ο Θανάσης Ζούτσος. Με αδύναμους αντιπάλους ο κ. Ζούτσος ήταν σαν να συμμετείχε τυπικά στις δημοτικές εκλογές, ωστόσο οι πολίτες επιβράβευσαν το έργο που έχει παράξει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή. Διακινδυνεύουμε να πούμε πως ο κ. Ζούτσος και το 2023 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ''παίξει'' χωρίς αντίπαλο, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθεί στις δάφνες του και να ''κατεβάσει ταχύτητα''. Η Παλλήνη, ο Γέρακας, η Ανθούσα έχουν ακόμη ''απλωμένο τραχανά'' και έργα που πρέπει να γίνουν.