Εκτύπωση αυτής της σελίδας

16 δημοτικοί σύμβουλοι
Ραφήνας λένε ''αντίο''
στις 31 Αυγούστου... Ίντριγκα


27 δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να αναλάβουν τη βαρύτατη ευθύνη (αν το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι, που πολύ αμφιβάλουμε για ορισμένους) να οδηγήσουν τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου στη νέα σύγχρονη εποχή.

Αν ρίξουν μια ματιά στο ημερολογιό τους, την ημέρα που θα ορκίζονται θα γράφει 1η Σεπτεμβρίου 2019. Όχι 1979, 1989, 1999 ή και ακόμα 2009. Ο κόσμος προχώρησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η Ραφήνα δεν πλέον ψαροχώρι, όσο κι αν το βλέπουν έτσι κάποιοι στη φαντασιωσή τους. Το Πικέρμι δεν είναι βοσκοτόπι, όσο κι αν το θεωρούν έτσι κάποιοι τσιφλικάδες.
Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου πρέπει να γίνει μιά ευρωπαική πόλη όπως δεσμεύθηκε σε συνεντευξή του δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς. Δεν μπορεί όμως μόνος του. Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι πολύ μεγάλο μόνος του. Έτσι είναι η ζωή. Οι ομάδες κερδίζουν και όχι ένας ''παίκτης''. Όσο καλός κι αν είναι. Όσο άξιος κι αν είναι και το απέδειξε με το 60% της Κυριακής.

Συνεπώς και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι ας σοβαρευτούν. Πέρασε ο καιρός της δόξας με τις φωτογραφίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα χειροκροτήματα των πολιτών όταν ανέβαιναν στη σκηνή. Τα φυλλάδια και οι κάρτες τους πήγαν για ανακύκλωση (φυλλάδια και κάρτες το έτος 2019 μιας και το είπαμε, αν είναι δυνατόν. Το κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι  πέταξαν τα χρηματά τους στα σκουπίδια). Οι καφέδες και τα ποτά που κέρασαν αποτελούν παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς. Της προσφοράς στην κοινωνία που τους εμπιστεύτηκε. Ακόμη κι αυτούς που εξελέγησαν από ''σπόντα'' λόγω του εκλογικού νόμου -  ''τέρας''. 
Ωραίοι άνθρωποι με αποδεδειγμένη προσφορά στον τόπο δεν θα βρίσκονται στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ας μας επιτρέψετε να ξεκινήσουμε με τον Νέστωρα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τον Δημήτρη Μισοκοίλη. Ο κ. Μισοκοίλης είμαστε πεπεισμένοι ότι το μετάνιωσε που τελευταία στιγμή (κυριολεκτικά) έβαλε υποψηφιότητα με τη ''Νέα Αρχή'' που καταποντίστηκε στις κάλπες. Όχι ότι είναι ντροπή που δεν εξελέγη, προς Θεού, ούτε είναι λίγοι οι σταυροί του. Έχει το κεφάλι ψηλά και κυρίως ήσυχη τη συνειδησή του ότι δεν θεωρήθηκε ρίψασπις. Αλλά να δεν έπρεπε πώς να το κάνουμε να συνδέσει την πολιτική του αυλαία με αυτό το ''Βατερλώ''. Θα έπρεπε να έχει σταματήσει μόνος του. Ο κ. Μισοκοίλης θα είναι πάντα αγαπητός και δημοφιλής και τουλάχιστον στα πολλά χρόνια που έρχονται (όντας αθλητής και δυναμικός) θα συμβουλεύει εκ του μακρόθεν με την τεράστια εμπειρία του τους νέους, αλλά και τους παλαιότερους.
Απώλεια ''μεγατόνων'' για τα κοινά του τόπου ο Γιώργος Χαχολάκης. Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα ότι ο κ. Χαχολάκης δεν θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο της πιο κρίσιμης τετραετίας για το μέλλον του δήμου. Δυστυχώς και αυτός έπεσε θύμα της συντριβής της Νέας Αρχής, παρά τις εκατοντάδες σταυρούς που πήρε. Ο κ. Χαχολάκης έχει αφήσει τη ''σφραγίδα'' του στα κοινά με την προσφορά και το ήθος του. Μακάρι όμως να ''μην το βάλει κάτω'' και το 2023 να ζητήσει πάλι την ψήφο των πολιτών. Και σίγουρα τότε θα δικαιωθεί!
Κατά σύμπτωση και η Μαρία Μάρκου Ρούση από τη Νέα Αρχή, δεν θα είναι στο νέο συμβούλιο. Η κ. Ρούση όμως αποχώρησε οικειοθελώς λόγω φόρτου εργασίας, αλλά όλοι θα θυμούνται την ευπρέπεια και τη δράση της. Τέλος από τη Νέα Αρχή δεν εξελέγη και ο Κώστας Παροικάκης.
Στο ''στρατόπεδο'' της Σύγχρονης Πολιτείας τερμάτισαν (προσωρινά?) την αυτοδιοικητική καριέρα τους οι Μύρων Τσαγκαράκης, Κώστας Παπαθανασίου, Ηλίας Μικρόπουλος και Μαρία Τσέρμου. Δεν θα ξαναδούμε σε δημοτικό έδρανο της Ραφήνας τους ανεξάρτητους Αμαλία Τόκα και Μπάμπη Ζαφειρόπουλο που ήταν υποψήφιοι με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'', ενώ ίσως να αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης ότι στην επόμενη θητεία, πλην του επικεφαλής Δαμιανού Φαφούτη, δεν θα είναι ούτε ένας από τους εν ενεργεία συμβούλους του. Δηλαδή Σίσσυ Κατσούδα, Πόπη Στέφου, Κώστας Ξηντάρας και Θανάσης Αδαμόπουλος, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και η καθεμία δεν συμμετείχαν στις εκλογές. 
Από τη Δημοτική Αλλαγή δεν θα είναι ο Γιώργος Γιάννακας που δεν έβαλε υποψηφιότητα και ο Μάκης Βουδούρης, ο μοναδικός που έφυγε από συνδυασμό προς άλλον και εξελέγη ξανά, με τη Σύγχρονη Πολιτεία.

Μην ξεχνάμε και την ιδιαίτερη περίπτωση του Γιώργου Κοκκόλη ο οποίος παραιτήθηκε καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Κεφαλλονιά.
Η Λαική Συσπείρωση παραδοσιακά με τον Χρήστο Τσαλαπατάνη και τέλος ο μεγάλος κερδισμένος. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Από "μόνος κι έρημος'', θα έχει δίπλα του άλλους δύο συμβούλους με τη Δύναμη Ανάπτυξης. Ο άνθρωπος ''κλειδί'' όπως θεωρείται της επόμενης τετραετίας. Η επιμονή του τον δικαίωσε.
Συνολικά δηλαδή 16 σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου. Το μισό και παρόν δημοτικό συμβούλιο!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''