iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Πόλη ''φυλακή'' η
Ραφήνα τα Σ/Κ από
τις εκατοντάδες ΙΧ Ίντριγκα


Σοκαριστική ήταν η εικόνα της Ραφήνας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Μια εικόνα προάγγελος του τι θα ζήσουν οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι παραθεριστές ή επισκέπτες όλο το καλοκαίρι.

Αυτοκίνητα είχαν σταθμεύσει ακόμη και δίπλα στο κύμα όπως αποκάλυψε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, πάνω σε θέσεις αναπήρων, έξω από μαγαζιά, διπλοπαρκαρισμένα, έξω από το δημαρχείο και τον ΔΟΠΑΠ (!), ακόμη και έξω από ιδιωτικά γκαράζ και πάνω σε πεζοδρόμια. Η κατάσταση ήταν απελπιστική, ενώ το κυκλοφοριακό χάος επιβαρύνουν οι νταλίκες και τα φορτηγά που αγνοούν επιδεικτικά τις απαγορευτικές πινακίδες και δεν πηγαίνουν από και προς το λιμάνι από την οδό Ευβοικού, αλλά εισέρχονται στη Μάντικα και τη Χρυσοστόμου Σμύρνης για να βγούνε στη λεωφόρο Φλέμινγκ.

Τουλάχιστον ''κάτι έγινε'' αυτό το Σαββατοκύριακο με άνδρα του Λιμενικού ο οποίος με υπαράνθρωπη προσπάθεια, μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τον Λιμενάρχη έστελνε τα φορτηγά εκτός κέντρου πόλης.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη παρά τις εκκλήσεις και τα έγγραφα του δήμου, δείχνει ακόμη να ''είναι στον κόσμο του'' και εξακολουθεί να μην στέλνει ομάδες ''κρούσης'' από τροχονόμους που θα ρίχνουν κλήσεις ''βροχή''.

Και ναι μεν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Ραφήνας Πικερμίου ''έκοψαν'' κλήσεις'' αλλά είναι ''σταγόνα στον ωκεανό'' και δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα. Γιατί το λέμε? Μιά δημοτική κλήση κοστίζει 10 ευρώ. Αν κάποιος - για παράδειγμα - αφήσει το αυτοκίνητο πέντε ημέρες στη Ραφήνα θα πληρώσει 10 ευρώ κλήση, πολύ λιγότερα απ ότι στο πάρκινγκ του ΟΛΡ για το ίδιο διάστημα.

Έξω από τον ΔΟΠΑΠ από την περασμένη Παρασκευή έχει σταθμεύσει προφανώς εκδρομέας του Αγίου Πνεύματος, αφού έως και την Τρίτη το απόγευμα που γράφεται το ρεπορτάζ δεν το έχει πάρει ακόμη. Και ποιός ξέρει πότε θα το πάρει...

Η Ραφήνα κάθε Σαββατοκύριακο παθαίνει ''έμφραγμα'' από τσαμπατζήδες οδηγούς - ταξιδιώτες. 

Τι θα γίνει, δεν γνωρίζει κανείς... Μόνο μια επιθετική πολιτική θα βελτιώσει την κατάσταση. Δηλαδή καθημερινές κλήσεις στο ίδιο παράνομα σταθμευμένο ΙΧ ώστε να αναγκαστεί να τις πληρώσει μαζεμένες μέσω της εφορίας. Μόνο έτσι θα διαδοθεί πως η Ραφήνα δεν είναι ''΄ξέφραγο αμπέλι''...

Η φωτό έξω από τον ΔΟΠΑΠ.