iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς
η ''σπαζοκεφαλιά'' και
τα μπάνια του λαού Ίντριγκα


Πιθανότατα μετά ''τα μπάνια του λαού'' (οι παλιότεροι θα θυμούνται την παροιμιώδη έκφραση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου) θα κατασταλάξει ο Βαγγέλης Μπουρνούς για τις επιτελικές θέσεις της νέας δημαρχιακής θητείας Ραφήνας - Πικερμίου. 
Άλλωστε την 1η Σεπτεμβρίου ορκίζεται η νέα διοίκηση και οι νέοι σύμβουλοι. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr δεν θα μπορούσε να αφήσει ανενημέρωτους τους αναγνώστες της έως τότε. Το ρεπορτάζ ''έτρεχε'' ημέρες και με τα έως σήμερα δεδομένα, πληροφορίες αλλά και δημοσιογραφικές εκτιμήσεις η ''ομάδα'' που έχει ''κλειδώσει'' είναι η εξής.
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Μώρος, τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια.
Οι τρεις αντιδήμαρχοι παραμένουν στις θέσεις τους πάντα για την πρώτη διετία μιλάμε (ίσως με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στις αρμοδιότητες) Δήμητρα Τσεβά, Σάββας Αραπκιλής και Παναγιώτης Καλφαντής. Όλα δείχνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ότι θέση αντιδημάρχου θα καταλάβει και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' στο πλαίσιο των συναινέσεων και συνεργασιών που προκύπτουν αναγκαστικά από τον ''Κλεισθένη''. Και μέγα... μυστήριο είναι ο πέμπτος αντιδήμαρχος. Δυό τρία ονόματα ''παίζουν δυνατά'' γι αυτή τη θέση, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει τελικά. Το απολύτως βέβαιο - και κρατήστε το - είναι πως ο κ. Μπουρνούς δεν θα υποκύψει σε καμία πίεση ή ''εκβιασμό''. 
Κι ένα σημείο ''κλειδί'' στο ρεπορτάζ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Σπύρος Λουκάτος θα παραμείνει άλλα δύο χρόνια στην προεδρία του ΔΟΠΑΠ. Συνεπώς εκεί υπάρχει κενή η διόλου ευκαταφρόνητη θέση του αντιπροέδρου, ώστε αν μετά τη διετία αποχωρήσει ο κ. Λουκάτος η διαδοχή να είναι ομαλή. Σημαντική είναι και η θέση στο ΝΠΔΔ Φίλιππος Καβουνίδης με ουσιαστικό αντικείμενο και δουλειά.
Στελέχη που θα ήθελαν επιτελικό ρόλο είναι η Χρύσα Βλαχάκη, ο Σπύρος Πάντζας, ο Παύλος Μπατάλης και ο Μάκης Βουδούρης. Η κ. Βλαχάκη θεωρεί πως ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί, ο κ. Πάντζας έχει προοπτική λόγω εμπειρίας από την Περιφέρεια, προσφοράς στα κοινά αλλά και υψηλή θέση στη σταυροδοσία, καθώς και οι κύριοι Μπατάλης και Βουδούρης με μεγάλη εμπειρία.
Ωστόσο η θέση του γενικού γραμματέα του δήμου φαίνεται να είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, καθώς στην επόμενη κρίσιμη τετραετία δεν θα είναι διακοσμητική, αλλά θα χρειαστεί τεχνοκράτης με ιδιαίτερες γνώσεις, εμπειρία και αποφασιστικότητα.
Μετά... τα μπάνια του λαού οι απαντήσεις από τον δήμαρχο, ο οποίος θα επιδιώξει να κατεβάσει ''στο γήπεδο'' την πιο δυνατή ομάδα.