Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η iselida.gr
σέβεται όλα
τα τοπικά ΜΜΕ Ίντριγκα


Σε λίγες ημέρες οι συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον πύρινο όλεθρο στις 23 Ιουλίου 2018 στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και το Μάτι Μαραθώνα, οι φιλόζωοι οι οποίοι έχασαν σκύλους και γάτες που βρήκαν φριχτό θάνατο και οι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών που καταστράφηκαν οι περιουσίες, τα υπάρχοντα και οι αναμνήσεις τους, θα θρηνήσουν ξαναζώντας τις εφιαλτικές μνήμες.

Και όλοι αυτοί θα προσευχηθούν να μην ξαναβιώσει κανείς τέτοια ανείπωτη τραγωδία. Και όλοι αυτοί θα ευχηθούν να ξαναγεννηθεί τουλάχιστον η φύση το γρηγορότερο. Γιατί οι ψυχές δεν ξαναγυρίζουν. Γιατί τα σπίτια (πλην ελαχίστων) δεν θα ξαναφτιαχτούν ποτέ, εκτός και γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ''θαύμα'' που θα νικήσει τη γραφειοκρατία. Μακάρι να γίνει όμως και ο παράδεισος στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι να είναι ξανά αληθινός. Κι ας τον χαρούν τα παιδιά, νέοι κάτοικοι, όποιος μπορέσει να ζήσει στην πανέμορφη αυτή περιοχή που κάποτε θα ξαναυπάρξει. Όλοι οι υπόλοιποι (και δεν τους κατηγορώ, έτσι είναι η ζωή ρεαλιστικά) θα συμμετέχουν σε κάποια εκδήλωση - με την καρδιά τους ή ''για τα μάτια'' - θα θυμηθούν τις εικόνες από την τηλεόραση και το διαδίκτυο με κλισέ τίτλους και κανένα νόημα και θα γυρίσουν σπίτι τους να κοιμηθούν. Και άντε και του χρόνου το 2020 ακόμη πιο ''μακριά'' από το γεγονός και μετά η απόλυτη λήθη.

Γιατί αυτός ο πρόλογος? Γιατί ο γράφων είναι ο τελευταίος επιζών από το Κόκκινο Λιμανάκι. Γλίτωσε από θαύμα για λίγα δευτερόλεπτα. Με βάση το επίσημο χρονολόγιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνεπώς αν έχεις σωθεί για λίγα δευτερόλεπτα, απολύτως καμία σημασία δεν έχουν όλα τα άλλα. Ευγνωμονείς τον Θεό και συνεχίζεις από το μηδέν. Το μηδέν. Το τίποτα. Και σιγά σιγά με κουράγιο, πίστη, ελπίδα και αγάπη προχωράς.

Δημόσια εξομολόγηση ψυχής: Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr στις 23 Ιουλίου 2018 έγινε παρανάλωμα του πυρός. Για τρεις ημέρες δεν υπήρχε. Αλλά η επιστροφή της ήταν μονόδρομος. Ήταν θέμα επιβίωσης. Κυριολεκτικά. Κι έτσι μέσα σε έναν χρόνο, σιγά σιγά με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, αισιοδοξία, δημοσιογραφικό πολιτισμό, όσο το δυνατόν περισσότερες ειδήσεις για τον άνθρωπο και μακριά από ''φασόν'' ειδήσεις και τίτλους για ''κλικαρίσματα'' κέρδισε ''με το σπαθί της'' μια θέση όχι μόνο στην τοπική ενημέρωση της ανατολικής Αττικής αλλά και γενικότερα. Περάσαμε από τα ''Καυδιανά δίκρανα'' αλλά δεν λυγίσαμε.

Δεν πειράξαμε κανέναν, δεν χυδαιολογήσαμε, δεν καταφερθήκαμε ποτέ μα ποτέ εναντίον διαχειριστών άλλων τοπικών ιστοσελίδων αν και δεν είχαμε - και δεν έχουμε - την ίδια μεταχείριση, δεν κακολογήσαμε, δεν ''κλέψαμε'' είδηση, δεν διεκδικήσαμε κάτι σε βάρος άλλων. Αν καμιά φορά βλέπετε μια ίδια είδηση που αναρτήθηκε λίγο αργότερα ξέρετε ότι συμβαίνει γιατί έχουμε όλοι τις ίδιες πηγές κεντρικής ενημέρωσης.

Αντιθέτως θέλουμε με όλη μας την ψυχή να έχουν την υγεία τους, επιχειρηματικές επιτυχίες και πρωτιές στις ειδήσεις. Η iselida.gr δεν είναι ανταγωνιστική με τα άλλα τοπικά μέσα γιατί ''πουλάει'' εντελώς διαφορετικά ''προιόντα''. Ή έστω με άλλον τρόπο.

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πόσοι μας διαβάζουν, αλλά ποιοί μας διαβάζουν. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να ''αγοράσουμε'' φίλους και ''επισκέψεις'', ενώ είναι πάγια τακτική και φυσικά θεμιτή στο διαδίκτυο. Μας ενδιαφέρουν τα αληθινά μάτια και όχι τα καλώδια.

Σεβόμαστε τον κόπο των άλλων. Σεβόμαστε τις επιλογές τους (δεν έχει σημασία αν διαφωνούμε). Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πει δημοσίως ''μπράβο'' σε ρεπορτάζ άλλων ιστοσελίδων, αυτό είναι πρωτοφανές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν. Ο μόνος ιερός σκοπός μας είναι μην παρασυρθούμε και δημοσιεύσουμε ψεύτικη είδηση. Μην προσβάλουμε κανέναν. 

Επίλογος. Φίλοι από τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης rpn.gr, irafina.gr, kirkinews.gr, eastrunner.gr, anatolikiakti.gr, dimotisnews.gr, Marathonpress.gr και zwnews.gr αλλά και τις εφημερίδες Δημότης, ανατολική ακτή, Polis, Ζω και Marathon Press (μακάρι να μην ξεχνάμε κάποιο μέσο δεν το κάνουμε επίτηδες) ευχόμαστε να είστε καλά με τις οικογενειές σας. Να έχετε κέρδη. Το αντιλαμβάνεστε? Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν το κακό του άλλου. Το ξέρετε άλλωστε ότι με τους περισσότερους έχουμε συνεργαστεί επαγγελματικά στο παρελθόν και με όλους - μα όλους - έχουμε πιεί καφέ.

Από την άλλη, αν εσείς θέλετε, έτσι νιώθετε να επιτίθεστε με οποιονδήποτε τρόπο στην iselida.gr είναι αναφαίρετο δικαιωμά σας. Δεν θα αντιδράσουμε. Φυσικά σας συγχωρούμε αν μας αδικήσετε στο μέλλον.

Και μην ξεχνάτε όλοι είμαστε άνθρωποι. Η έπαρση, ο φθόνος, η αλαζονεία, ο εγωισμός, η κακία οδηγούν στο πουθενά. Και φεύγει ανούσια η ζωή μέρα με τη μέρα...

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!